HC Energie Karlovy Vary

Extraliga začíná! Na úvod se Energie představí v Olomouci

Po roční odmlce je Energie zpět. Svěřenci Martina Pešouta se vrací do nejvyšší soutěže a jako první je prověří celek z Hané. Dokáží Západočeši vykročit do extraligy tou správnou bruslí? Utkání na ledě olomouckého zimního stadionu začíná v 18:00.
Kde sledovat: Online přenos | Video přenos
Čtěte také - Příprava v číslech

O soupeři

Olomouc bývá v posledních letech označována za černého koně soutěže. A není se čemu divit. Kohouti patří k celkům s nižším rozpočtem, přesto se jim daří trápit i silnější soupeře a především proklouznout do vyřazovací části. V uplynulém ročníku došli přes předkolo do čtvrtfinále, kde ovšem narazili na Plzeň a po pěti zápasech pro Olomouc sezona skončila. K trochu překvapivé změně došlo po sezoně na trenérském postu. Těžkou roli bude mít nový kormidelník Jan Tomajko, jenž bude muset nahradit Zdeňka Veneru. Přípravu pod staronovým koučem zvládli Olomoučtí solidně. Cenný skalp si připsali proti Vladivostoku či Třinci, nejvyšší porážku pak utrpěli poměrem 0:6 od zlínských beranů. Shrnuto podtrženo, z osmi přípravných soubojů slavili ve čtyřech případech. V kádru Mory najdeme i trojlístek bývalých energetiků. Ke Skladanému s Dujsíkem se nově připojil i Vojtěch Tomeček. V sestavě by podle dostupných informací měl naopak chybět Petr Strapáč, kterého trápí svalové zranění.

Změny v kádru

Příchody

Jan Lukáš (Banská Bystrica)
Jan Švrček (Sparta Praha)
Petr Kolouch (Vítkovice)
Vojtěch Tomeček (Chomutov)

Odchody

Martin Falter (konec kariéry)
Lukáš Galvas (?)
Roman Rác (Vsetín)
Jakub Herman (Zlín)
Jan Eberle (Plzeň)

Ve formě

Karlovy Vary

Tohoto chlápka rozhodně neodsouvejte do starého železa. Václav Skuhravý je i v devětatřiceti letech nepostradatelnou součástí kabiny. Kapitán krom svých známých vůdčích schopností pomohl týmu v posledních dvou zápasech přípravy i střelecky, když proti Kladnu a Sokolovu zaznamenal dohromady tři branky. Sledovat bychom měli také první dvě útočné formace, kterým se daří celou přípravu.

Olomouc

Mora bude opět spoléhat na celý tým, žádnou velkou hvězdu, jež by výrazně vyčnívala nad ostatními, v kádru trenéra Tomajka nehledejme. Produktivní by mohla být především formace Káňa, Knotek a Laš. První jmenovaný se střelecky prosadil v posledních dvou zápasech. Budou to právě tito tři kdo nejvíce potrápí karlovarskou defenzívu?

Z karlovarského tábora

„Jsme rádi, že nám začíná extraligová sezona, že jsme ukončili přípravnou fázi, která je pro všechny ne tak úplně populární a všichni se již těšíme na ostré zápasy,“ neskrývá nadšení celého týmu Tomáš Mariška. „Věřím, že jsme dobře připraveni. Nejsme sice kvůli nějakým zdravotním problémům v ideální sestavě, ale věřím, že všichni hráči, kteří do toho zápasu naskočí, nechají na ledě maximum,“ tvrdí asistent trenéra. Do Olomouce pak jeho svěřenci jedou s jasným cílem. „Chceme dobře vstoupit do soutěže. Chceme být maximálně agresivní a konkurenceschopní. Rozhodně uděláme vše proto, abychom z každého zápasu odvezli maximální počet bodů. Budeme se rvát o každý bod, půjdeme od střídání ke střídání a od zápasu k zápasu a já věřím, že jsme dobře nachystáni a zvládneme to,“ burcuje Tomáš Mariška.

Související články