HC Energie Karlovy Vary

Patera a spol. zahájili přípravu. Chceme jít postupnými kroky, říká kouč Energie

V úterý dopoledne vedl první trénink v roli hlavního kouče Energie. Olympijský šampion z Nagana a donedávna trenér reprezentační sedmnáctky Pavel Patera měl k dispozici takřka kompletní tým a společně s Davidem Moravcem a Lukášem Mensatorem jej začali připravovat na novou extraligovou sezonu.

Pane trenére, máte za sebou úvodní trénink poslední fáze přípravy na novou sezonu. Jak vypadal?
Napoprvé to mělo velice slušné tempo, na ledě jsme byli nějakých 50 – 55 minut. Pro každého je to trochu nové, ještě trochu neurovnané, ale kluci se s tím velice dobře popasovali.

Jaký program čeká na tým v následujících týdnech?
Sezona nám začíná až 18. září, čeká nás devět přípravných zápasů. Mezitím nás čekají tréninky, kdy budeme nabírat kondici a ladit systém tak, abychom byli připraveni na start extraligy.

Tým se Vám sešel konečně kompletní, k dispozici už jsou zahraniční hráči…
Je výborné, když máš tým připravený na začátek přípravy. Někteří kluci sice odjedou na kvalifikaci olympiády, ale mezitím si myslím, že toho stihneme dost a i poté bude dost času něco realizovat. Tým se sice může skládat až do konce ledna, ale myslím si, že s tímto týmem nastoupíme do sezony. Věříme, že je silný a zatím není třeba ho doplňovat.

Jak vnímáte, že se hráči k týmu připojují až postupně?
My jsme předně rádi, že se nám takové hráče podařilo do Karlových Varů dostat. Každý by měl rád všechny hráče pohromadě na začátku letní přípravy 1. května, ale to samozřejmě vždy nejde.

V týmu máte novou téměř polovinu kádru. Jak moc se Vary změní?
Nechci tu říkat žádná velkohubá prohlášení. My chceme jít postupně a rádi bychom, abychom postupně halu zaplňovali co nejvíce a aby se Vary postupnými kroky zlepšovaly.