HC Energie Karlovy Vary

Pro každého z nás to byla obrovská čest, říká reprezentant Flek

Karlovarský útočník Jakub Flek byl povolán do reprezentačního mužstva na Švédské hokejové hry. Tam se znovu po roce dokázali i prosadit. Češi ale skončili poslední.

Do reprezentačního kádru byl Jakub Flek povolán znovu po roce. Čekala ho již druhá účast na Beijer Hockey Games. V minulém roce se podařilo karlovarskému forvardovi asistovat v utkání proti Švédům, a následně vyrovnal v první třetině proti Rusům, které tenkrát Češi porazili ve vypjaté vitvě až v nájezdech. Oproti dvěma výhrám z posledního ročníku se ale v tom aktuálním národnímu týmu výsledkově nedařilo.

Turnaj odstartovali Češi prohrou proti Švédům v prodloužení. Následovala další porážka, tentokrát od Finů v samostatných nájezdech. Ve třetím duelu čelila naše výprava Rusům. S těmi hrála velice vyrovnaně, po dvou třetinách i díky brance Jakuba Fleka vedla 3:2. Pak ale přišel kolaps. „Nikoho z nás by to nenapadlo. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že nebudeme hrát žádného zanďoura. Bohužel se nám hra úplně sesypala kvůli takovým maličkostem. Výsledek podle mě neodpovídá předvedené hře,“ míní Flek.

Oproti předchozím duelům byla ale gólová přestřelka určitě atraktivní pro oko diváka. „Předchozí zápasy byly více o taktice, dneska to bylo nahoru dol;. Rusáci lítali a nebyli tak silní v obraně, toho jsme chtěli využít. Chtěli jsme dělat jednoduché věci u nás v pásmu a chodit do přečíslení,“ nastínila taktiku karlovarská devítka.

Jakub Flek se podruhé ve své reprezentační kariéře dokázal prosadit, po roce znovu proti Rusům. Gól vstřelil po parádní individuální akci. „Nemůžu mít radost z toho, že mi tam padl gól. Prohráli jsme 4:7, to prostě nejde,“ konstatoval.

Po Flekově brance se prosadil ještě Lukáš Klok. Pak už ale s jedinou výjimkou skórovali jen čeští protihráči. „Existuje na to jediný recept – prostě se z toho nesesypat. Zařvat si na střídačce, povzbudit se a zkusit s tím zápasem něco udělat. Měli jsme to ve svých rukách, jenže pak jsme udělali drobné chybičky. Tak nějak všichni jsme se zkoušeli nabudit, je to týmový sport. Myslím, že jsme tady měli výbornou partu,“ říká útočník Energie.

Vliv na výsledek měla zaručeně i nedisciplinovanost hráčů. „Samozřejmě s tím souhlasím. Říkali jsme si to hlavně po prvních dvou zápasech, kdy jsme měli hodně vyloučených a soupeři nás trestali,“ přiznává Flek.

Čechům se nakonec podařilo na Beijer Hockey Games získat alespoň dva body, ty je ale odsoudily na poslední příčku tabulky. Se stejným umístěním se vracel národní tým i z Channel One Cupu, což v celé sérii dělá zatím třetí místo.

„Mrzí to. Pro každého z nás byla obrovská čest reprezentovat a přijet sem. Osobně jsem z týmu měl výborný pocit a doufal jsem, že uděláme dobrý výsledek. Byla tady skvělá parta, makalo se, nikdo nic nevypustil,“ zakončuje Jakub Flek.