HC Energie Karlovy Vary

První západočeské derby sezony, do KV Areny zavítá Plzeň

První letošní západočeské derby je tu! Hokejisté karlovarské Energie přivítají v rámci pátého extraligového kola rivala z Plzně, se kterým měli v loňské sezoně negativní bilanci. Uhájí Karlovarští domácí neporazitelnost i proti indiánům? Utkání na ledě KV Areny začne netradičně v sobotu již v 15:00 a vysílat ho bude stanice O2 TV Sport.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Dlouhodobě jeden z nejnebezpečnějších celků ligy. Plzeň straší soupeře smrtelným útokem, v němž řádí především Milan Gulaš s navrátilcem Tomášem Mertlem. Ofenzívě však přispívají i zkušený Vojtěch Němec, prověřený střelec Luboš Rob a rozhodně se neztrácí ani mladý Jakub Pour. Jistotu mají v Plzeňští tradičně i mezi třemi tyčemi, kde už druhou sezonou podává jisté výkony Dominik Frodl. Trenérský štáb v čele s lodivodem Čihákem se zatím musí obejít gólmanské dvojky, pozici Jaroslava Pavelky zatím zastává devatenáctiletý Kristián Kolář.

Změny v kádru Plzně

Příchody:
Jaroslav Pavelka, Vojtěch Budík, Bohumil Jank, Luboš Rob, Roman Vlach, Filip Přikryl, Tomáš Mertl, Martin Heřman

Odchody:
Dmitrij Milčakov, Conor Allen, Nick Jones, Jakub Kindl, David Kvasnička, Ondřej Kratěna, Václav Nedorost, Jan Kovář, David Stach, Denis Kindl, Miroslav Preisinger

Do sestavy soupeře se před duelem ve městě horkých pramenů vrací Roman Vlach. Jméno, které je karlovarským fanouškům dobře známé, vždyť zkušený forvard minulou sezonu v Karlových Varech hostoval a v sobotu se na místo činu vrací, tentokráte však na druhé straně barikády. V KV Areně by Plzni neměl chybět ani mladý zadák Michal Houdek. Ten o sobě dal vědět hned ve svém premiérovém startu v nejvyšší soutěži, když v rámci 1. kola, kdy Škoda zavítala na led Sparty, posbíral urostlý, teprve devatenáctiletý obránce za pouhých 20 sekund neuvěřitelných devětatřicet trestných minut. Houdek pykal dva zápasy za zákrok na Marka Kvapila, k dispozici trenéru Čihákovi ovšem byl už v duelu na ledě Zlína.

A jak si vlastně hosté v dosavadním průběhu soutěže vedou? Příznivcům Energie musí pohled na tabulku lichotit. Po odehraných čtyřech zápasech má Plzeň na kontě sedm bodů, tedy o dva méně, než energetici. Škoda má na úvod bilanci dvě výhry a dvě prohry, z čehož jedna přišla až v prodloužení. Tři body si indiáni vybojovali proti Litvínovu (2:0) a Zlínu (5:4), naopak plnou ztrátu museli zkousnout po přestřelce s Hradcem Králové (5:6) a jeden bod vytěžili z duelu na Spartě (6:7pp).

Z karlovarských řad

Asistent trenéra Tomáš Mariška prozradil, že týmová marodka zůstává stále stejná, ani na derby tedy s největší pravděpodobností nebudou fit obránce Ondřej Šafář s útočníkem Sebastianem Gorčíkem.

Sestavy z předešlých zápasů

Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Pulpán (A), Vráblík, Houdek – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Rob, V. Němec, Indrák – Heřman, Přikryl, Kantner
Karlovy Vary: Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, Raška, T. Mikúš – Kohout, T. Knotek, Hlava – Vondráček, Skuhravý, Koblasa

Související články

Ohlasy k zápasu | so 28.9.2019

Plutnar: Musíme prohru hodit za hlavy