HC Energie Karlovy Vary

Pulpán: Tvrdost si nesmíme nechat líbit

Přišel o závěr základní části vinou zranění, už je ale zpátky. Lukáš Pulpán se vrátil do rozjetého play-off a začátek pro něj nebyl vůbec snadný. Hra Olomouc byla tvrdá a nepříjemná, ale jak sám říká, hráči si to nesmí nechat líbit. Svými zkušenost by měl do hry přinést potřebný klid, třeba i ve zlepšených přesilovkách.

Lukáši, téměř měsíc a půl jste nehrál, jak jste se dnes cítil?
Na začátku to nebylo úplně ono, ta herní praxe tam samozřejmě chybí, ale postupně jsem se do toho nějak dostával.

Dostal jste dost prostoru na ledě?
Já si myslím že ano.

Nejvypjatější závěr sezony jste vynechal a teď jste naskočil do rozjetého play-off, jaké to je?
Samozřejmě je to těžké, ale něco už jsem odehrál, tak doufám, že do toho zapadnu rychle. Ještě k tomu Olomouc hraje důrazně celou sezonu a v play-off ještě přitvrdí, takže na to musíme být připravení.

Jak říkáte, máte už něco odehráno, přinesete právě by teď klid a zkušenosti do obrany a třeba do přesilovek, které byly dnes o dost lepší?
Nevím, to se musíte zeptat spíše kluků, ale doufám že jo. Přesilovky rozebíráme po každém utkání. Víme, že nebyly v sezoně optimální, ale snažíme se na tom pracovat a snad se to teď zlepší, protože to v play-off rozhoduje.

Jako tým jste nehráli nijak tvrdě, ale nyní musíte i s ohledem na soupeř přitvrdit. Jak se s tím vypořádat?
Je to předkolo a hlavně Olomouc, která na tom má postavenou hru. Oni ví, jak se to hraje, jsou v play-off skoro každý rok. Musíme na to být připravení, nesmíme to nechat líbit.

Jak to bylo dnes psychicky náročné?
První třetinu jsme neodehráli špatně, ale ke konci jsme dostali dva blbé góly ze dvou střel. Ale říkali jsme si, že musím pokračovat, pořád střílet a když tam budeme chodit, máme živější útočníky, tak by to mohlo fungovat. Za stavu 1:3 to bylo nepříjemné, ale nemůžete ztrácet hlavu, musíte jít dál a doufat, že to otočíte.

Související články