HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Na čtyři branky venku musíme bodovat

V úvodu nastřelil tyč, pak gólem na 6:4 vrátil svůj tým do zápasu. Přesto byl po utkání velmi skleslý. Karlovarský útočník Tomáš Rachůnek ví, že poslední výkony jeho týmu nejsou ideální.

Tomáši, prohráli jste na Spartě 8:4. Jaký moment rozhodl o osudu utkání?
Sparta šla rychle do vedení 2:0. Dotahovat a otáčet zápasy stojí hrozně moc sil. Nám se to utkání přesto povedlo zkorigovat, ale soupeř zase odskočil. My si prostě musíme promluvit a začít každý jeden hráč více pracovat.

Prohráli jste páté utkání v řadě, jste v krizi?
Tak, asi jo. Já nevím, jak bych to pojmenoval. My jeden zápas začneme dobře, druhý špatně. Pak odehrajeme dobře druhé dějství a ve třetím je to zase špatné. Naše výkony nejsou konsolidované a konzistentní. Musíme se zdrchat a začít zase bodovat. Na čtyři vstřelené branky venku prostě nesmíme prohrávat.

Využili jste obě přesilovky. Dá se aspoň to vnímat jako pozitivum?
Samozřejmě, za to jsme rádi. Konečně nám to tam napadalo. Musíme v tom pokračovat a být hlavně herně lepší, ať těch přesilovek máme co nejvíce. Dneska to vyšlo, ale celkově je málo hrát jen dvě přesilovky.

Dvakrát se vám podařilo vrátit do zápasu, ale soupeř ihned vzápětí odskočil. Jak moc je to náročné na psychiku?
Takhle to nejde. Každý máme v týmu nějakou roli a tu musíme začít plnit. Dostáváme góly po hrubých chybách. Neinkasujeme tak, že by nás soupeř zavřel v pásmu. Ale buď mu to sami nahrajeme, nebo tam necháme úplně volného hráče. Je to špatně, musíme se rychle zvednout.

Ve čtvrtek vás čeká derby. Asi nemůže být lepší zápas na výsledkový restart, souhlasíte?
Ano, v kabině to vnímáme stejně. Nový zápas, navíc západočeské derby s Plzní. Doma, před našimi fanoušky. Na derby se těšíme a uděláme v něm maximum pro to, abychom ho vyhráli a odčinili tyhle holomajzny, které předvádíme.

Děkuji za rozhovor.

Související články