HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek zpátky v Energii. Řešil jsem jen Vary, přiznává

Energie má zpět svého nejproduktivnějšího hráče z loňské sezony. Z Liberce se totiž vrací útočník Tomáš Rachůnek, který posledních pět let odehrál právě v Karlových Varech. „Řešil jsem jen Vary. Hrálo se mi tu dobře a i přijetí bylo vřelé,“ říká s úsměvem devětadvacetiletý forvard.

Když v květnu opouštěl Energii a odcházel do Liberce, asi netušil, že za pár měsíců se už bude hlásit znovu v lázeňském městě. Jenže hokejové cesty jsou nevyzpytatelné a tak hráč, kterému nikdo neřekne jinak než Rachna, bude znovu oblékat dres s éčkem na hrudi.

„V Liberci jsem dostával čím dál méně prostoru a já potřebuji hrát. Začal jsem nad tím přemýšlet a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Prostě si to bohužel nesedlo, to se někdy v hokeji stává. Dohodli jsme se, že bude lepší, když budu někde, kde dostanu více prostoru a kde mě ten tým dokáže víc využít,“ říká k důvodům, proč opustil Liberec už po polovině sezony.

O tom, že jeho kroky povedou zpátky na západ Čech, bylo jasno poměrně rychle. Jak potvrdil hlavní trenér Energie Martin Pešout, dohoda byla na světě během pár chvil.

„Výhradně jsem řešil Vary, hrálo se mi tu dobře. Mám tu důvěru od vedení, trenérů i spoluhráčů, takže jsem nic jiného neřešil,“ říká k návratu do Karlových Varů Tomáš Rachůnek. Ten se navíc vrátil do týmu, který se od loňské sezony zase tolik nezměnil, i proto bylo přijetí od staronových spoluhráčů více než vřelé.

„Hráči mě přijali úplně v pohodě, samé srandičky. Vůbec nic se tu nezměnilo, takže to bylo vřelé,“ dodal s úsměvem muž, kterému patří čtvrté místo v historickém bodování klubu.

Ještě ve čtvrtek trénoval v Liberci, o den později už okusil znovu po více než půl roce karlovarský led. „Dnešní trénink ve Varech byl super. Ještě včera jsem trénoval v Liberci, takže jsem z toho nevypadl a těším se na první zápas,“ řekl Rachůnek.

Vloni řádil s Jakubem Flekem a Dávidem Grígerem a posbíral 52 bodů v základní části. S kým ale nastoupí nyní, když Gríger zůstal v Liberci a v první formaci hraje Jan Hladonik, to není ještě úplně jasné. „Trenéři už mi řekli nějakou sestavu, ale to si ještě necháme pro sebe, dokud nenastoupím do prvního zápasu,“ uzavírá devětadvacetiletý forvard. Bude v sestavě Energie už dnes v Plzni?

💣 | Energie posiluje útok, do Karlových Varů se vrací Tomáš Rachůnek! 🤩 #jsmejedentym Více na webu: bit.ly/rachunek-navrat

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Pátek 8. ledna 2021