HC Energie Karlovy Vary

Rozhodli jste! Tomáš Rachůnek nejlepším energetikem loňské sezony

Hlasování o nejlepšího hráče Energie v uplynulé sezoně je u konce. Vy fanoušci jste svými hlasy rozhodli, že nejužitečnějším energetikem v uplynulém extraligovém ročníku pro Vás byl útočník Tomáš Rachůnek, který získal 254 hlasů. S výrazným odstupem pak skončil na druhém místě Jakub Flek, který získal o tři hlasy více než třetí Filip Novotný.

Devětadvacetiletý forvard byl pro velkou část fanoušků jasnou a logickou volbou. Tomáš Rachůnek prožil životní sezonu, když v 51 utkáních základní části zapsal parádních 52 bodů (25+27) a v extraligové produktivitě skončil na čtvrtém místě. Skvělými výkony si zkušený útočník rovněž znovu po sedmi letech vysloužil pozvánku do národního týmu, za který odehrál dvě utkání na listopadovém Karjala Cupu ve Finsku.

Rovněž další člen elitní útočné letky energetiků, útočník Jakub Flek, který ve Vašem hlasování skončil na druhé příčce, prožil doposud nejlepší ročník své extraligové kariéry. Třicet osm bodů (14+24) a stabilní výkony poslaly populárního "Flíčka" vůbec premiérově do reprezentace a debut to byl náramný! Na stockholmském turnaji odehrál všechna utkání, v posledním zápase proti Rusku se navíc blýskl gólem a proměněným nájezdem uzavřel výhru Česka proti odvěkému rivalovi.

Rychlonohý štírek na třetí příčku odsunul brankéře Filipa Novotného a i on je mezi elitní trojicí hlasování zcela po právu. Čísla totiž hovoří jasně, osmadvacetiletý gólman vytáhl úspěšnost svých zákroků až na hodnotu 92,17%, což byl vůbec druhý nejlepší výkon mezi všemi extraligovými brankáři, když Novotný nestačil pouze na libereckého Hrachovinu. Jihlavský rodák nastoupil letos ke 43 zápasům a dvakrát se mohl radovat z čistého konta.