HC Energie Karlovy Vary

Rytířská bitva na obzoru! Povalí energetici i Kladno?

Po vyloupení O2 arény čeká Energetiky těžký úkol, potvrdit venkovní vítězství doma proti Kladnu. Rytíři jsou sice poslední, ale jejich výkony jdou v posledních utkáních nahoru. Venku se jim navíc daří o poznání lépe, získali tam už osm bodů z celkových jedenácti. Uspějí na karlovarském ledě? Nebo to bude Energie, kdo zvítězí a připíše si důležité body do tabulky? Utkání startuje v neděli tradičně od 15:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

Během utkání se opět bude soutěžit o vstupenky na koncerty, stejně jako o druhé přestávce o tepelné čerpadlo věnované firmou Gienger Bohemia. První přestávka bude patřit vozům Škoda a společnosti Auto Schoner.

Hladové krky naopak potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Více o doprovodném programu najdete v tomto článku.

O soupeři

Před sezónou došlo na Kladně k výrazným změnám v kádru. Modro-bílý dres již neoblékají obránci Martin Kehar, Kristaps Sotnieks a Oskars Cibulskis. V útočných řadách už nenajdeme ani Ladislava Zikmunda, Miroslava Indráka, Adama Kubíka, Adama Brodecki a Alberta Michnáče.

A co posily? Tou největší měl být jednoznačně návrat Michaela Frolíka, jemuž gólový účet ale zatím mlčí (0+1). Podobně je na tom také Richard Jarůšek (0+4), který přišel jako střelec, náhrada za Adama Kubíka. Roli střelce zatím plní Eduards Tralmaks (5+1), bodový se zdá ýt také Deven Sideroff (3+1). Dalšími ofenzivními posilami jsou Jakub Strnad (0+1) a Denis Kusý (1+2). Zdá se, že největší jackpot trefilo Kladno teprve nedávno, když získalo z hradeckého Mountfieldu Radka Smoleňáka. Šestatřicetiletý útočník vstřelil ve čtyřech zápasech čtyři branky a drží si tak průměr gólu na zápas. Zapomenut nesmíme ani posily do defenzivy. Z prvoligové Slavie přišlo duo Karel Klikorka s Tadeášem Hejdou, ze zámoří dorazil vysoký Chris Martenet.

Už předsezónní změny v kádru napověděly, že by Rytíři rádi atakovali vyšší příčky než v minulé sezóně. Aktuálně patří svěřencům trenéra Vejvody poslední místo se ziskem 11 bodů ve stejném počtu duelů. Na desátou Plzeň ale ztrácí jen dva body. To potvrzuje vyrovnanost soutěže. Možná trochu paradoxní je, že 8 z 11 bodů přivezlo Kladno z kluzišť svých soupeřů. V domácím prostředí to naopak není ono. Brankářskou jedničkou je letos pětadvacetiletý Adam Brízgala, jenž nastoupil do devíti duelů. Zkušenější Landon Bow zatím na výraznější šanci čeká. V nedělním utkání budou Rytíři postrádat kapitána Tomáše Plekance, který je na marodce.

Z kabiny Energie

Středeční výhrou na ledě pražské Sparty vyletěla Energie na čtvrté místo tabulky. Po pátečních dohrávkách už tomu tak není, přesto jistě panuje spokojenost. Důležité však bude zvládnout nedělní duel s kladenskými Rytíři a připsat si tříbodové vítězství.

Oba týmy se již dvakrát střetly v přípravě a pokaždé se z výhry radovali svěřenci Davida Bruka. Ti nejprve zvítězili na Kladně 2:1, následně na domácím kluzišti 3:1. V obou duelech se bodově prosadil kapitán Jiří Černoch s obráncem Matějem Stříteským. Prosadí se také v neděli?

Zápas na Spartě vyšel Energetikům dokonale. V utkání neměli územní převahu, soupeře ani nepřestříleli, přesto brali všechny body. Skvělá taktická připravenost, efektivita v zakončení i potřebné štěstí. Tak by se daly shrnout klíčové atributy. Opomenout nelze skvělý výkon Dominika Frodla, jenž si připsal 31 úspěšných zákroků. Pozitivní je i fakt, že se na vstřelených brankách podílely všechny čtyři útoky. Gólovou sérii natáhl nejproduktivnější Energetik Dávid Gríger (6+5), který vstřelil již šestou branku v sezóně a drží úctyhodnou bilanci bodu na zápas. Prosadí se také proti Kladnu?

O utkání s Václavem Eismannem

O formě Rytířů ví velmi dobře i karlovarský realizační tým. „Kladno prokazuje zlepšující se výkonnost. S návratem Radka Smoleňáka bodovalo pětkrát v řadě. Čeká nás náročné utkání s velkým množstvím osobních soubojů. Potřebujeme být odolní a směrem k soubojovsti dobře nastavení. Pak věřím, že máme opět šanci naplno bodovat,“ nastiňuje plány asistent trenéra.

Zápas s Kladnem bude také speciální pro Tomáše Redlicha, který do Karlových Varů přišel právě z Kladna. Jak se na zápas těší? „Těším se na to moc. Doufám, že vyhrajeme a přijde nás podpořit co nejvíce fanoušků.“

Související články