HC Energie Karlovy Vary

Šance máme, ale neproměníme je, říká Pulpán. Chce hrát ještě dál?

Oslavil 600. zápas v Tipsport extralize, ale výsledek si asi představoval jinak. Lukáš Pulpán byl v nedělním utkání střelecky velmi aktivní, ani to nepomohlo k lepšímu výsledku. Problémem týmu jsou hlavně přesilové hry a neproměňování šancí.

Lukáši, jaký to byl zápas?
Těžký zápas. Věděli jsme, že to bude těžké, Vítkovice jsou druhé a potvrzují to celou sezonu. Věděli jsme, že mají výbornou obranu, mají vzadu velké a silné hráče a jen jsme se v tom utvrdili.

Jak vás dnes deptal brankář Stezka?
Nás momentálně deptá asi každý gólman. Máme šance a prostě to neproměníme. Potom vidíme tyhle vyspělé týmy jako Pardubice, Vítkovice a Třinec, které dělají jednoduché věci a když mají šanci tak ji využijí, my bohužel ne.

Co jste změnili od druhé třetiny?
Řekli jsme si v kabině, že když budeme takhle hrát dál, tak to bude špatný a trochu jsme to zjednodušili. Vítkovice na nás čekaly ve středním pásmu, takže jsme to začali protečovávat a jít po nich a získávali jsme tam ty kotouče, vytvořili jsme si šance, ale ty góly bohužel nedáme. Naše přesilovky, to je něco strašného celou sezonu. My se tím dostáváme spíš dolů, než abychom si s nimi pomohli a víme, že to přesilovky zápas vyhrávají a my paradoxně si to v přesilovce prohrajeme. Děláme to každý trénink, tam to nějak vypadá, ale pak přijde zápas...

Vy sám jste byl střelecky hodně aktivní, v přesilovce jste trefil tyčku...
Ve druhé třetině jsme hlavně měli přesilovky a bylo to strašné. Řekli jsme si, že musíme něco změnit, zjednodušit to a všechno střílet na bránu, jakmile se nám uvolní ruce, tak to musí jít na bránu. To jsme třetí třetinu plnili, ale když to hrajete jen jednu třetinu, tak nemůžete počítat s tím, že to otočíte. Musíme v tom pokračovat dál.

Odehrál jste 600. zápas v extralize, čekal jste, že to dotáhnete na takový počet?
Přál jsem si to a jsem za to rád. Ještě bych nějaké rád přidal. Metu žádnou nemám, dokud bude držet zdraví a bude mě někdo chtít, tak budu hrát.

Celou kariéru až na dvě výjimky trávíte na západě Čech, co vás tady tak drží?
Jsem tady doma, mám to tady blízko. Jsem tu rád, narodil jsem se tu, když tu mám možnost hrát, nemám potřebu někam jezdit.

Jak se vám poslouchá, když jako rozený plzeňák slavíte jubileum v Karlových Varech?
Táta se narodil ve Varech, mám tady příbuzné, takže je to takové napůl... I jako plzeňák teď ale hraju za Vary a budu se snažit hrát dál.

Související články