HC Energie Karlovy Vary

Zpátky doma. Energie chce prodloužit vítěznou domácí sérii

Po Pardubicích čeká energetiky další tabulkový favorit, do KV Arény přijede vítkovická Ridera. Tým, proti kterému sehrála letos Energie dva dobré duely, ale nezískala v nich ani bod. Podaří se to na třetí pokus? Utkání startuje v neděli od 15:30 hodin. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny budou otevřeny hodinu a půl před zápasem. Těšíme se na vaší podporu.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Ridera letos válí. Od začátku sezóny našla po šedesáti minutách přemožitele jen pětkrát. Tým ještě nepotkala výsledková krize, i to svědčí o síle vítkovického celku. Ostravský celek už nasázel 111 branek a je nejproduktivnějším týmem z celé extraligy. Nejlepší je Ridera také v tabulce domácích zápasů. Z Ostravar arény letos odjížděli soupeři vítězně pouze třikrát. Když k tomu přičteme třetí nejlepší přesilovku a druhé nejlepší oslabení, není náhodou, že jsou Vítkovice na druhém místě tabulky.< p>

Už tak silný a fungující kádr doplnil v uplynulém týdnu útočník Jakub Kotala, který přišel z Mladé Boleslavi. A hned ve svém prvním startu ve vítkovickém dresu se uvedl gólovou asistencí. Nastoupil ve druhé formaci společně s Lukášem Krenželokem a Dominikem Lakatošem.

Nejproduktivnějším hráčem Ridery je stále útočník Dominik Lakatoš (14+20). O čtyři body méně má lotyšský šikula Roberts Bukarts (16+14), který je, možná trochu překvapivě, nejlepším střelcem Vítkovic. Sedmadvacet bodů má již na kontě americký centr Peter Krieger (13+14). Z obránců se bodově daří nejvíce Juraji Mikušovi (2+18). Jednoznačnou brankářkou jedničkou je i letos Aleš Stezka. Šestadvacetiletému muži s maskou se daří navazovat na loňské výkony, které ho vynesly až do reprezentace. Aktuálně se pyšní úspěšností zákroků 92,42% a je oporou svého mužstva.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal (21. Hamalčík) – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, O. Beránek. HC Vítkovice Ridera: Stezka – J. Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller – Kotala, L. Krenželok, Lakatoš – Fridrich, Chlán, Bernovský – Půček, Dej, Lednický – Krejsa

Z ŠATNY ENERGIE

I přes srdnatý výkon a odhodlání do poslední minuty si energetici z Pardubic nepřivezli ani bod. Není však žádný důvod k panice, prohrát na ledě tabulkového lídra není žádná ostuda. Naopak, karlovarské trenéry může těšit, že se jejich svěřencům podařilo vrátit do utkání. Kdekdo už si po úvodní třetině myslel, že zápas skončí debaklem. Nakonec se ale bojovalo o body až do poslední minuty. Dalším pozitivem byl výkon mladého brankáře Petra Hamalčíka, jenž si v Enteria aréně odbyl extraligovou premiéru a nevedl si vůbec špatně. Přidá další start v neděli proti Vítkovicím?

Výbornou střeleckou formou oplývá útočník Jan Hladonik. Třiadvacetiletý útočník, jenž vynechal významnou část sezóny kvůli zranění, vstřelil v posledních dvou utkáních tři branky. Jeho forma pomáhá celému třetímu útoku, který vede jako centr. Na ledě jsou každé střídání vidět a působí velmi sebevědomě.

Zápasová jubilea

Ještě před začátkem nedělního utkání proběhne krátký ceremoniál. Svůj 600. extraligový zápas totiž sehraje obránce Lukáš Pulpán.

Související články