HC Energie Karlovy Vary

Snad bude vše tak, jak má být, doufá Michal Plutnar

Jak bude probíhat nadcházející ročník nikdo netuší. Obránce Michal Plutnar, kterého v karlovarském dresu čeká čtvrtá sezona, však doufá, že se vše vyřeší a společně s týmem se budou moct soustředit na hokej.

Michale, načínáte čtvrtou sezonu v Karlových Varech. Dá se tedy říct, že se zde cítíte dobře? Co Vám zde nejvíc vyhovuje?
Je to pozitivní, že po těch třech letech to tu všechno znám, líbí se nám tady i s rodinou. Myslím si, že je to taková ta pohoda, kdy člověk nemusí řešit seznamování a ptát se na nové věci. Prostě automaticky přijde a dělá to, na co je zvyklý.

Zažil jste s týmem postup do extraligy, loni i předkolo play-off. Jaké jsou další cíle, titul?
Musíme zůstat nohama na zemi a začít malými krůčky. Byl bych rád, kdybychom udělali play-off a potom se uvidí.

Za tři sezony v Energii jste posbíral třicet bodů. Jste s touto statistikou spokojený?
Je to pěkné, ale individuální statistiky zápasy nevyhrávají. Budu radši, když budeme sbírat týmové body a posune nás to výše v tabulce.

Můžeme od vás očekávat podobné ofenzivní výkony i letos?
To nevím. Nevím, jakou dostanu roli. Když se bude dařit, budu jedině rád a budu se snažit pomoci týmu, jak nejvíce to půjde.

Co vůbec očekáváte od nadcházející sezony? Jednoduché to asi nebude...
Není to nikdy jednoduché. Doufám, že si to sedne hned od začátku, přestanou se řešit tyhle věci kolem a budeme se moct soustředit jenom na hokej. Snad bude vše tak, jak má být. Uvidíme, jak to dopadne.

Jak se na výkonech bude moct podepsat dost možná rozházená příprava? Pokud budou týmy v karanténě, dost zápasů se může zrušit...
Jak jsem říkal, doufám, že tohle všechno nebudeme muset řešit a vyřeší se to. Vůbec nevím, jak by se to řešilo. Kdyby jeden nebo dva týmy vždy vypadly každé kolo nebo dvě kola z toho, tak by to bylo chaotické. Nemůžeme nic předvídat, uvidíme za běhu ligy, jak se to bude vyvíjet.

Přemýšlel jste, jak byste to řešil vy osobně, kdyby to bylo na vás?
Nepřemýšlel jsem nad tím.

Budete si vy osobně dávat větší pozor na veřejnosti?
Podle mě, pokud to má někdo dostat, tak to dostane a neovlivní to. Člověk by nemohl vyjít vůbec z domu. Samozřejmě všichni jsou opatrnější, ale asi se tomu nejde vyhnout.



Když přijde nějaká pauza, bude těžší se udržet v kondici?
Myslím si, že ne. Jsme všichni natolik zkušení, nebo máme něco odehráno, takže to budou mít všichni stejné. Bude se muset jinak trénovat, bude to něco nového. Myslím si ale, že si na to zvykneme.

Příprava by se měla odehrát hlavně v rámci Generali Česká Cup, turnaj s pěkným finančním ohodnocením pro vítěze. Diváci byli v létě zvyklí hlavně na zkoušení různých formací, strategií. Dá se teď očekávat o něco jiné nasazení?
Všichni jsme po nějaké době na ledě a jsou to zápasy. Každý zápas chceme vždy vyhrát. Určitě tam budou nějaké nepřesnosti, to je normální. Na ledě jsme nebyli delší dobu, ale myslím si, že zápas od zápasu to bude lepší a lepší. Doufám, že se tak nastartujeme na začátek ligy.

Zatím se počítá s plnou sezonou, s repre pauzami, zkrátka tak, jak to známe. Jak velké tomu dáváte šance?
To úplně na nás nezáleží. O tom rozhodují lidé na vyšších pozicích. Doufám, že do toho nikdo nebude zasahovat a sezona bude probíhat tak, jak má a v klidu.

Pravděpodobně se bude hrát s omezeným počtem diváků, či úplně bez. Může to výkon na ledě nějak ovlivnit?
Už jsme si to vyzkoušeli v předkole v Hradci Králové. Myslím si, že jakmile začne zápas, tak to člověk nevnímá. Chce vyhrát zápas, který je vyhecovaný. Je to sice divné, když je tam ticho, ale myslím si, že to není nic, co bychom nezvládli.

Z té zkušenosti, dalo by se tak čistě z hráčského pohledu hrát celou sezonu?
Určitě dalo, ale nemělo by to moc smysl. Hokej se hraje kvůli divákům a všichni si jdou rádi zafandit, podívat se. Atmosféra je tak na stadioně daleko lepší. Nemyslím si, že by to úplně ovlivnilo výkon. Když samozřejmě přijde plná hala, tak se hraje daleko lépe, nebo se člověk cítí nabuzeně. Já doufám, že to tak nedopadne a diváci budou moct chodit na zápasy jako minulou sezonu.

Děkuji za rozhovor!