HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři drží druhé místo, oba dorosty čeká play-off!


I začátek března se mládežnickým týmům vydařil. Junioři si z Moravy přivezli tři body, poté co porazili brněnskou Kometu. Poslední dvě utkání nadstavby zvládli vítězně svěřenci Tomáše Andryse a díky tomu obsadili druhé místo Extraligy dorostu, přičemž na první Liberec jim scházely pouhé tři body. V play-off se utkají s týmem Komety Brno. Béčko dorostu se stalo vítězem základní části Ligy dorostu a v play-off si poměří síly s týmem Techniky Brno. Deváťáci si potvrdili třetí místo v soutěži. Vítězně ze svých zápasů vyšli i sedmáci a páťáci. Osmáci a šesťáci ve svých soutěžích žádný zápas nehráli. Celkem mladí energetici nastoupili k deseti zápasům a osm z nich vyhráli.

DHL Extraliga juniorů

Po dvou domácích duelech vyrazili junioři na trip. Jejich cílem byla Morava. V pátek nastoupili proti týmu Komety Brno. Energetici své hostitele obrali o body, když gólmana Komety překonali pětkrát. Dvakrát skóroval obránce Kryštof Bulka, který si připsal také jednu asistenci. Autorem druhého gólu byl útočník Jakub Šiler. Pro Jakuba šlo o první gól nejen v sezóně, ale i v dresu Energie. Do týmu přišel z Plzně na jejím začátku, ale kvůli zranění naskočil do prvního utkání až v Brně. Střelcem čtvrtého gólu byl Michal Kusak. Autorem poslední branky Energie byl obránce René Kubíček. René se do týmu vrátil ze zkušené ve Finsku v lednu. Šlo tedy o jeho první gól v letošní sezoně, ale zároveň i v juniorce Energie, protože v předchozí sezoně hrál v týmu dorostu.

Ve druhém duelu karlovarští mladíci nastoupili proti juniorům Dukly Jihlava. Jihlavští mladíci, stejně jako v předchozím utkání, energetiky porazili. Do brankoviště se postavili oba juniorští gólmani Matěj Pavlovic i Adam Dybal a kotouč z branky lovili pětkrát. Matěj ostatně vystřídal Adama na posledních pár minut zápasu už v duelu s Kometou. Střelcem jediné branky Energie byl útočník David Varvařovský. Energetici po sobotním utkání přenechali první místo Vítkovicím, na které ztrácí pouhé dva body. A právě proti Vítkovicím zakončí svěřenci Václava Eismanna příští týden poslední sérii venkovních zápasů základní části, poté co si den předtím změří síly s třineckými Oceláři.


51. kolo 3. 3. 2023
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Reportáž k utkání


52. kolo 4. 3. 2023
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Anotace k utkání


Extraliga dorostu

Na vítězné vlně zakončili nadstavbovou část Extraligy dorostu svěřenci Tomáše Andryse. Jejich prvním duelem byla čtvrteční předehrávka 21. kola s týmem Slavia Praha. V posledním vzájemném utkání se z výhry v prodloužení radovali hráči Slavie. Na první gól si diváci počkali až do dvacáté sedmé mituty, kdy skórovali hráči Slavie. Srovnáno bylo již ve třicáté druhé minutě díky gólu Jakuba Galnora. Ten byl ve třicáté šesté minutě i autorem druhé branky. Do konce prostřední části gólman hostů lovil ve své brance kotouč ještě dvakrát díky střelám Víta Záhejského a Pavola Cipka. Pražané se ke slovu dostali znovu až po polovině třetí třetiny, kdy během minuty skórovali dvakrát. V padesáté šesté minutě vítězství energetiků pečetil Vojtěch Čihař.

Posledním zápasem nadstavby byl duel s týmem Sparty, který z posledních dvou vzájemných utkání odkráčel vítězně. Energetici do tohoto utkání vstupovali v oslabené sestavě. Do zápasu nastoupilo kvůli marodce pouze dvanáct hráčů v poli. I přesto padla první branka z holí energetiků, když se prosadil David Poizl. Ještě před koncem třetiny vedli energetici 2:0 díky střele Jakuba Galnora, který výborný týmový výkon po zápase krátce zhodnotil. „Myslím si, že jsme proti Spartě nastoupili lépe než proti Slavii. Hráli jsme ve větším tempu, to jsme si ostatně řekli už před zápasem, a vycházelo nám to (úsměv). Sparta na nás byla jistě nachystaná, díky videu a tak. Nás to ale nerozhodilo. Makali jsme, bruslili a dávali góly. Sice nám to tam někdy nepadlo, ale v polovině zápasu se to zlomilo. Dali jsme dva rychlé góly a podle mého názoru po nich Sparta trochu polevila. My jsme pak už zápas dotáhli do vítězného konce.“ Střelci dvou rychlých gólů o nichž Jakub mluvil, byli David Poizl a Vojtěch Váňa. Autorem posledního gólu utkání a vlastně i nadstavby byl obránce Matěj Pelikán. Energetici nadstavbu zakončili na druhém místě s tříbodovou ztrátou na první Liberec. V play-off tak svěřenci Tomáše Andryse nastoupí proti Kometě Brno.


21. kolo 2. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 5:3 (0:0, 4:1, 1:2)
Reportáž k utkání


22. kolo 4. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Reportáž k utkání


Liga dorostu (U16)

Vítězně zakončili základní část Ligy dorostu také svěřenci Adama Sýkory. Ti nejprve na domácím ledě přivítali hráče Kobry Praha, kterým po předchozí prohře měli co oplácet. Jako první se z gólu v sedmé minutě radovali hostující hráči. Radost jim však vydržela pouze do desáté minuty, kdy po přihrávce Miloše Vimra zakončoval Šimon Kožík. V jedenácté minutě přidal další branku Václav Dobřemysl, kterému nabil Ondřej Pačíska. Ten připravil ve třinácté minutě šanci i pro Frederica Kirschnera. Energetici po první třetině vedli 3:1. Ve druhé části lovil ze své klece kotouč pouze gólman energetiků. Ve třetí třetině se pak prosadili už jenom karlovarští mladíci. Ve čtyřicáté páté minutě udeřilo přesilovkové komando ve složení Oskar Magner, Vladimír Šuma a střelcem čtvrtého gólu byl Václav Dobřemysl. V padesáté osmé minutě připravil Daniel Postl šanci pro Miloše Vimra, který zpečetil výhru 5:2.

K poslednímu zápasu základní části vyrazili hráči béčka dorostu do Kladna. Svým hostitelům nasázeli devět branek. V první třetině úřadovala trojice Miloš Vimr, Ondřej Příplata a Šimon Kožík. Miloš byl po Ondřejově přihrávce střelcem prvního gólu. Ondřej poté společně s Milošem připravili šanci pro Šimona, který vstřelil druhý gól a byl i autorem třetího gólu z individuální akce. Ve dvacáté druhé minutě se prosadil Jakub Skuhravý, který zakončoval akci Vladimíra Šumy a Davida Chromka. V polovině třetiny byl Vladimír autorem pátého gólu Energie a i u tohoto gólu asistoval David. Třetím do party pak byl Oskar Magner. Šestý gól padl ve čtyřicáté osmé minutě z hole Miloše Vimra, jemuž šanci připravili Šimonové Šilhan a Kožík. O čisté konto připravil Michala Tomáška v čase 50:10 Arnošt Reckziegel. Zbytek utkání pak už patřil opět energetikům. Sedmou branku vstřelil Frederick Kirschner po přihrávce od Ondřeje Příplaty. Osmou branku v padesáté deváté minutě vstřelil Miloš Vimr a zkompletoval si hattrick. Šimon Šilhan si u tohoto gólu připsal další bod za asistenci. Devátý gól zápasu padl v čase 59:53. Autorem posledního gólu základní části byl obránce Jiří Malý. Pro Jiřího šlo o první gól v dresu Energie. Do týmu přišel v polovině ledna z Baníku Sokolov. Tým dorostu B s přehledem vyhrál základní část Ligy dorostu. V play-off se svěřenci Adama Sýkory utkají s Technikou Brno.

35. kolo 3. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Kobra Praha 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Kožík (Vimr), 11. Dobřemysl (Pačíska), 13. Kirschner (Pačíska), 45. Dobřemysl (Šuma, Magner), 58. Vimr (Postl) – 7. Jindrák (Stanko, Vaněk), 34. Cibulka (Tichý, Leinweber).


36. kolo 5. 3. 2023
PZ Kladno - HC Energie Karlovy Vary 1:9 (0:3, 0:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 51. Reckziegel (Štrunc) – 4. Vimr (Příplata), 11. Kožík (Vimr, Příplata), 13. Kožík, 22. Skuhravý (Šuma, Chromek), 31. Šuma (Magner, Chromek), 48. Vimr (Šilhan, Kožík), 55. Kirschner (Příplata), 59. Vimr (Šilhan), 60. Malý (Šuma, Chromek).


Soutěž 9. tříd (U15)

Deváťáky čekaly první březnový víkend dva venkovní duely. K prvnímu z nich vyrazili do Kladna. Na první branku se čekalo až do třetí třetiny, kdy v první minutě skóroval obránce Marek Jílek, který dostal nabito od Marka Michalova. Ve čtyřicáté sedmé minutě zakončoval Marek Jílek akci, kterou připravili Jonáš Vaníček a Maik Mähler a Energie vedla 2:0. Třetí branku energetici vstřelili v polovině třetiny, když se po nahrávce od Marka Kubíka prosadil Adam Zolnaj. Druhou asistenci v utkání si připsal Maik Mähler, poté co připravil šanci pro obránce Ondřeje Bednáře, který vstřelil čtvrtý a poslední gól zápasu. Druhé čisté konto v sezoně si vychytal Martin Psohlavec. Zajímavostí je, že díky čtyřem gólům vyhráli energetici tři vzájemné zápasy s Rytíři v této sezoně.

Druhý zápas minulého týdne odehráli deváťáci v Chomutově proti domácím Pirátům. Ti stihli energetikům do dvacáté osmé minuty nasázet tři góly. První branku energetiků vstřelil ve dvacáté deváté minutě Maik Mähler, který zužitkoval přihrávku od Marka Kubíka. Před koncem třetiny své vedení Piráti opět o jednu branku navýšili. Stav po dvou třetinách tedy byl 4:1. Jako první v poslední části udeřili karlovarští mladíci, když po akci Adriana Bendy a Daniána France domácího gólmana překonal David Schrottenbaum. V polovině třetiny se během necelých tří minut prosadil Tomáš Ekrt, který nejenže uzavřel střeleckou listinu Pirátů, ale zárověň si zkompletoval hattrick. Skóre korigoval v čase 57:28 útočník Matyáš Šedivec, kterému asistovali Jonáš Vaníček a Adrian Benda. Deváťáci jsou aktuálně se čtyřiceti body na třetím místě nadstavby.

24. kolo 4. 3. 2023
Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:0, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 41. Jílek (Michalov), 47. Jílek (Vaníček, Mähler), 51. Zolnaj (Kubík), 53. Bednář (Mähler).


25. kolo 5. 3. 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. Ekrt (Heller, Sedláček), 21. Procházka (Peksa), 28. Beran (Peksa, Heller), 35. Peksa, 51. Ekrt (Sedláček, Peksa), 53. Ekrt (Sedláček, Peksa) – 29. Mähler (Kubík), 42. Schrottenbaum (Franc, Benda), 58. Šedivec (Vaníček, Benda).


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci neměli v plánu žádný zápas své soutěže. K dalšímu utkání nastoupí 12. března, kdy v Karlových Varech přivítají tým Sparta Praha.


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci v uplynulém týdnu odehráli pouze jeden zápas, protože duel s týmem HC Rebel Město Nejdek byl odložen na 13. března. Do Karlových Varů dorazili sedmáci ze sousedního Sokolova. První a třetí branku Energie v úvodní části vstřelil František Pavlovic, přičemž poprvé skóroval z individuální akce a v sedmnácté minutě dostal nabito od Matěje Žáka. Autorem druhého gólu byl Adam Lužický, kterému sekundoval Maxim Dan. I první branka druhé části padla z úniku, když svým soupeřům upláchl Adam Lužický. Deset sekund poté inkasoval sokolovský gólman díky střele Huga Koncze. Asistenci u této branky si připsal Matyáš Vrbas. V čase 30:15, tedy přesně se začátkem početní výhody poslal kotouč do sokolovské branky opět Hugo Koncz, který se tentokrát k brance dostal sám. Bez asistence byly i poslední dva góly třetiny, pod které se podepsali Daniel Psohlavec a Maxim Dan. Bez asistence byl také devátý gól, který padl v čase 51:32 z hole Matěje Žáka. Necelých šest minut před koncem zápasu přišel Lukáš Kalčík o čisté konto díky střele Jiřího Hrůzy. Sedmáci si ziskem jedenácti bodů pojistili druhé místo.

10. kolo 4. 3. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Baník Sokolov 9:1 (3:0, 5:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Pavlovic, 15. Lužický (Dan), 17. Pavlovic (Žák), 22. Lužický, 22. Koncz (Vrbas), 31. Koncz, 34. Psohlavec, 38. Dan, 52. Žák – 55. Hrůza (Pochyba).


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Šesťáci neměli v plánu žádný zápas své soutěže. K dalšímu utkání nastoupí 12. března, kdy vyrazí do Mostu, aby změřili síly s týmem MOSTEČTÍ LVI.


Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Páťáci v minulém týdnu mezi energetiky jednoznačně vedli v počtu vstřelených branek. Páťákům z Mariánských Lázní jich nasázeli třináct a sami jich inkasovali šest. Přitom po první třetině energetici prohrávali 1:4. Když jedinou branku vstřelil Ondřej Kothera po přihrávce Jakuba Kuchty. Situace se obrátila ve druhé třetině, kterou karlovarští páťáci vyhráli 6:1. Dvě branky vstřelil Deniel Kaputa, kterému u první branky asistovali Petr Koblížek a Patrik Tomášek. Asistenci u druhé Denielovy branky si připsal Petr Koblížek. Z individuálních akcí padly góly Vojtěcha Příplaty a Vojtěcha Hampejse. Šanci pro Jana Vastla připravila Elen Svobodová. Poslední branku třetiny vstřelil Jakub Kuchta, který dostal nabito od Ondřeje Kothery. Stejný průběh, tedy co se týče počtu gólů měla i třetí třetina, v níž opět energetici skórovali šestkrát a domácí tým jednou. Ve čtyřicáté druhé minutě utkání se autorem osmého gólu Energie stal Petr Koblížek. Asistoval mu Deniel Kaputa, který si po zhruba třech minutách zkompletoval hattrick, když vstřelil devátý gól. Deniel byl i autorem desátého gólu, na který mu přihrál Patrik Tomášek, který byl v padesáté třetí minutě autorem jedenáctého gólu, když využil přihrávku Petra Koblížka. V čase 53:59 připravil Marek Havlík šanci pro Jana Havelku a v čase 54:36 se pod poslední branku utkání podepsal Matyáš Dvořák. Páťáci si se třiceti dvěma body drží páté místo a na třetí Tachov ztrácejí tři body.


25. kolo 4. 3. 2023
HC Mariánské Lázně - HC Energie Karlovy Vary 6:13 (4:1, 1:6, 1:6)
Branky a nahrávky: 8. Graca (TS), 16. Špaček (Outrata), 19. Outrata (Špaček), 20. Graca (Outrata), 28. Hampejs, 49. Outrata – 5. Kothera (Kuchta), 22. Kaputa (Koblížek, Tomášek), 24. Příplata, 25. Kaputa (Koblížek), 28. Vastl (Svobodová), 35. Havlík (Havelka), 40. Kuchta (Kothera), 42. Koblížek (Kaputa), 45. Kaputa, 52. Kaputa (Tomášek), 53. Tomášek (Koblížek), 54. Havelka (Havlík), 55. Dvořák.