HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři v čele extraligy. Záhejský se blýskl Michiganem

Po pauze opět mladí energetici naskočili do zápasového kolotoče. Jediným týmem, který ke svému duelu nenastoupil byli osmáci, protože jejich zápas se Spartou Praha byl odložen. Nejvíce zápasů odehráli karlovarští junioři. Ti nastoupili ke dvou duelům na ledě soupeřů a dva zápasy odehráli doma. K venkovním duelům vyjeli i hráči kategorie U17, ti bojovali v Praze a šesťáky čekalo v Litvínově podkrušnohorské derby. Celkem mladí energetici odehráli jedenáct utkání v nichž si připsali pět výher, jednu remízu, jednu prohru v prodloužení a ve čtyřech zápasech vyšli bodově naprázdno.

DHL Extraliga juniorů

Svěřenci Václava Eismanna hned v pondělí vyrazili do Mladé Boleslavi a v prvním zápase nového roku si připsali první výhru. Třemi body se blýskl Boris Babeliak (1 + 2) a dva body do svých statistik přidal Jan Botoš (1 + 1). Adam Dybal pochytal dvacet šest z dvaceti sedmi střel, což mu vyneslo úspěšnost 96,30 %. V úterý se junioři postavili týmu Bílých Tygrů. V tomto utkání zvítězili 2:0. Do brankoviště se postavil dorostenec Adam Ebenstreit a díky svému výkonu se mohl radovat z prvního čistého konta v extralize juniorů. Třetí utkání odehráli junioři už před domácím publikem a své fanoušky po parádní hokejové podívané potěšili výhrou 2:1. Pod obě branky energetiků se podepsal kapitán Jan Botoš. V posledním zápase uplynulého týdne junioři soupeřili o body s týmem Dukly Jihlava. Ve druhé třetině energetici prohrávali 0:3, ale využitím početních výhod na konci třetiny a v úvodu poslední části skóre srovnali. Ve zbytku utkání už Filipa Maláče nepřekonali, zato jihlavští se poté, co po odrazu od břevna domácí klece skončil kotouč v brance dostali do vedení a už si ho nenechali vzít. Energetici tak i přes 61 střel, které vyslali na hostujícího gólmana, zůstali bez bodů. Stále jsou však na prvním místě extraligy s pětibodovým náskokem na druhé Vítkovice Ridera.


35. kolo, 2. 1. 2023
BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Reportáž k utkání


36. kolo, 3. 1. 2023
Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Reportáž k utkání


37. kolo, 6. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Reportáž k utkání


38. kolo, 7. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Na území soupeřů zahájili nový rok svěřenci Tomáše Andryse. První duel odehráli s týmem Slavia Praha. I tentokrát se o výsledku utkání nerozhodlo v základní hrací době. Předchozí duel energetici rozsekli v nájezdech a tentokrát už v prodloužení rozhodli hráči Slavie. O plný počet bodů karlovarské mladíky obral tým druhého pražského "S". Richard Žemlička v posledních zhruba třech minutách dvakrát vyzrál na Matěje Kříže a ztížil karlovarským šanci na vyrovnání. Šedesát šest sekund před koncem vrátil energetikům naději na srovnání Vít Záhejský, po jehož střele vedli Sparťané už jen o branku. Sen o prodloužení se nakonec rozplynul poté co František Netušil pečetil výhru střelou do prázdné klece. Aktuálně energetikům díky zisku sedmnácti bodů patří čtvrté místo v extralize, ale na druhé a třetí místo ztrácí pouhé tři body.


9. kolo, 6. 1. 2023
HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:1pp (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Reportáž k utkání

10. Kolo, 7. 1. 2023
HC Sparta Praha– HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
Reportáž k utkání

Liga dorostu (U16)

Svěřenci Adama Sýkory se na první utkání v novém roce těšili. Na domácím ledě totiž vyzvali své rivaly v bitvě o první místo v lize a to hráče týmu IHC Králové Písek, což slibovalo velmi zajímavý duel. Oba týmy proti sobě nenastoupili v plných sestavách. Ale o vítězství se rvali hráči obou týmů stejně. Na konci druhé třetiny byl stav vyrovnaný, ale ve třetí dvakrát skórovali karlovarští a mladíkům z Písku se už Michala Tomáška nepodařilo překonat. Za Energii si dres dorostu oblékli i hráči 9. třídy. Pro obránce Ondřeje Bednáře šlo již o druhý zápas. Pro obránce Marka Jílka a útočníka Matyáše Šedivce šlo o premiéru. Matyáš Šedivec si jí odbyl se vším všudy, tedy i s premiérovým gólem, který byl zároveň i gólem vítězným. Nedělní duel s Baníkem Sokolov byl odložen. Energetici stále s přehledem vedou Ligu dorostu. Jejich rivalové z Písku na ně ztrácejí dvanáct bodů, ale mají k dobru tři odložené zápasy.


23. kolo, 6. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – IHC Králové Písek 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 18. Skuhravý (Kožík, Magner), 23. Šuma (Vimr), 48. Šedivec (Kožík, Skuhravý), 59. Kožík (Dobřemysl) – 22. Kurfürst (Smetana), 37. Prušák (Dvořák, Prokop)


24. kolo, 8. 1. 2023
HC Baník Sokolov – HC Energie Karlovy Vary - odloženo

Soutěž 9. tříd (U15)

Karlovarští deváťáci na svém ledě přivítali hráče týmu BK Mladá Boleslav. K otevření skóre využili hosté početní výhodu těsně před jejím koncem. Ještě před polovinou třetiny se o srovnání postaral Filip Žalud. Zhruba po dvou minutách šli mladoboleslavští opět do vedení. Ještě před koncem třetiny vstřelil vyrovnávací branku Maik Mähler. Se svými hosty energetici nedokázali držet krok ve druhé třetině, kdy v její polovině měli Bruslaři třígólový náskok a ten jim vydržel až do jejího konce. Do poloviny poslední části se prosadili Marek Kubík a Damián Franc a skóre díky nim už opět vypadalo lépe, ale tento stav vydržel necelou minutu než hosté své vedení opět navýšili. Poslední branku inkasovali energetici v oslabení necelých šest minut před koncem zápasu. Ani ve třetím vzájemném utkání nenašli energetici na své soupeře recept a body tak putovaly do Mladé Boleslavi. Svěřenci Tomáše Marišky jsou aktuálně s dvaceti třemi body na čtvrtém místě tabulky a na třetí místo ztrácejí tři body.


15. kolo, 7. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:7 (2:2, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 10. Žalud (Vaníček, Kyncl), 16. Mähler (Suchý, Pech), 42. Kubík (Mähler, Kyncl), 51. Franc (Benda, Hanek) – 4. Hanyš (Churáček, Hrouda), 12. Nedorost (Zhdanov), 23. Churáček (Václavík), 30. Hanyš (Vasiak, Zhdanov), 31. Hrouda (Václavík, Churáček), 52. Václavík (Vasiak, Hora), 55. Nedorost (Zhdanov, Hanyš)

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci si na svůj první zápas v novém roce počkají až do příštího týdne, protože jejich duel se Spartou byl na žádost soupeře odložen a odehraje se až 21. ledna v 16:00 hodin.


7. kolo, 7. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha - odloženo

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Sedmáci na svém ledě minulý týden změřili síly s nejdeckými Rebely. První zápas nadstavby jim vyšel na jedničku a na úvod nového roku si pořádně zastříleli. Hattrickem se blýskl Daniel Psohlavec a dvě branky vstřelil Matyáš Stezka. Jednu branku si připsali Daniel Bradley, Čestmír Bruštík, Maxim Dan, Ondřej Proft a Robin Simmer. Čisté konto si vychytal Lukáš Kalčík. Po prvním zápasu jsou sedmáci na druhém místě tabulky, protože první HC Stadion Cheb ve svém prvním duelu nastřílel třináct branek.


1. kolo, 7. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Rebel Město Nejdek 10:0 (3:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Proft (Psohlavec), 4. Psohlavec (Heller), 19. Bradley (Teterja, Bruštík), 27. Stezka, 38. Stezka (Bradley), 39. Bruštík (Bradley), 40. Psohlavec, 48. Simmer (Stezka, Dan), 53. Dan (Proft, Heller), 59. Psohlavec

Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Na úvod nového roku čekalo karlovarské šesťáky podkrušnohorské derby. A ani napotřetí na litvínovské hráče nevyzráli a z Litvínova odjížděli bez bodů. Hned v úvodu se do toho litvínovští opřeli a krátce po polovině třetiny už vedli 3:0. Osm sekund před koncem třetiny skóroval Jan Martínek. První polovina druhé třetiny patřila energetikům, za něž se dvakrát prosadil Lukáš Bláha. Litvínov šel ovšem do minuty opět do vedení, ale tentokrát karlovarští odpověď nehledali dlouho a vyrovnávací gól vstřelil Mikuláš Gregor. Ve třicáté šesté minutě si litvínovští vzali vedení zpět. Ve druhé minutě poslední části se energetikům podařilo vyrovnat díky střele Jana Martínka. V čase od 45:04 do 50:40 skórovali litvínovští hned čtyřikrát. Jeden gól padl z trestného střílení. Karlovarští na tuto kanonádu nenašli odpověď a tak se z vítězství radovali domácí. Šesťáci jsou na sedmém místě tabulky sk. 1 – Ústecká a na třetí místo ztrácejí pět bodů.


18.kolo 7. 1. 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 9:5 (3:1, 2:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Štorkán (Duchan), 8. Štorkán (Duchan), 13. Štorkán, 31. Štorkán (Duchan), 36. Duchan (Topolančin, Semenyšín), 46. Duchan (Topolančin), 47. Uher (Kočárek), 51. Kafan (TS), 51. Štorkán (Miller) – 20. Martínek (Kalčík), 28. Bláha, 31. Bláha (Hoško), 34. Gregor (TS), 42. Martínek

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

I páťáci nastupovali v rolích hostitelů a přivítali hráče týmu Meteor Třemošná. Ti si hned na začátku první třetiny zařídili dvoubrankové vedení. Ve druhé polovině pak zaúřadoval Deniel Kaputa a skóre začalo pro energetiky vypadat lépe. Dvou brankové vedení si hosté po proměněném trestném střílení ve druhé třetině vzali zpět. Krátce před koncem třetiny skóre korigoval Petr Koblížek. V padesáté minutě vstřelil vyrovnávací branku Deniel Kaputa. Vedení si hráči Meteoru vzali zpět po proměněném trestném střílení. Radost z vítězství jim v čase 59:26 sebral Deniel Kaputa. Utkání tak skončilo remízou. Nejenže si Daniel Kaputa v tomto utkání zkompletoval hattrick, ale tím, že přihrával na druhou branku energetiků dosáhl toho, že jeho podpis najdeme u všech čtyř gólů karlovarských. Páťáci jsou s dvaceti čtyřmi body na čtvrtém místě tabulky sk. 9 – Karlovarská.


19. kolo 7. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Meteor Třemošná 4:4 (1:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Kaputa (Pelikán), 28. Koblížek (Kaputa), 50. Kaputa (Tomášek), 60. Kaputa (Tomášek, Koblížek) – 5. Šmídl (TS), 6. Klabačka (Folk), 26. Šmídl (TS), 53. Mašek (TS)