HC Energie Karlovy Vary

Titul mistra světa a pak Karlovy Vary! Energie má nového sportovního ředitele

Sportovní úsek vedení klubu získává výraznou posilu. Post sportovního ředitele obsazuje čerstvý mistr světa a asistent trenéra národního týmu Jiří Kalous.

„S Jiřím Kalousem přichází do klubu letitá zkušenost, nesporná erudice a pracovitost. Nový sportovní ředitel bude mít na starost celý profesionální sportovní úsek klubu,“ říká k příchodu Jiřího Kalouse do Energie jednatel klubu a jeden z jeho vlastníků Daniel Tobolka a pokračuje.

„Vytvoření funkce sportovního ředitele jsme avizovali již v průběhu poslední neúspěšné sezony a pokud se chceme zlepšovat, nesmíme se bát změn. Věříme, že angažmá Jiřího Kalouse v Karlových Varech bude úspěšné,“ dodává Tobolka.

Jiří Kalous má za sebou bohatou kariéru. Po boku Vladimíra Růžičky během 14 let v pražské Slavii vybojoval jako asistent dva tituly Mistra České republiky a třikrát stříbrnou medaili, druhé místo vybojoval i s Třincem v sezoně 2014-15, to už v pozici hlavního trenéra.

V extralize ale vedl i Liberec, nebo pražskou Spartu, v KHL působil u týmu pražského Lva a dvě sezony dělal asistenta v Magnitogorsku. Poté už se vrátil do Česka, kde nejprve vedl brněnskou Kometu a poslední dvě sezony Mladou Boleslav.

Úspěchy zapsal Jiří Kalous na mezinárodním poli. S dvacítkou vybojoval loni v lednu senzační stříbro na mistrovství světa, u prvního týmu pak před několika dny zlatou medaili na domácím mistrovství světa v Praze. Nyní už se ale zkušený funkcionář přesouvá do Karlových Varů, kde bude působit ve funkci sportovního ředitele.

Obsáhlý rozhovor s Jiřím Kalousem přineseme na našem klubovém webu v nejbližší době.