HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Vítězný týden! Energetici bez jediné prohry

Na vítězné vlně se dál veze tým juniorky Energie. Po výhře v Podkrušnohorském derby zdolali junioři Hradec Králové v nastaveném čase. Extraligový dorost vyhrál Západočeské derby a duel se Spartou v prodloužení. Ligový dorost bral plný počet bodů za výhru nad týmem Kobra Praha a v prodloužení porazil chomutovské Piráty. Deváťáci mají za sebou první turnaj projektu VTM a po výhře nad Plzeňským a Ústeckým krajem vedou skupinu Západ. Mladí energetici v uplynulém týdnu odehráli osm zápasů a ze všech odešli vítězně!

DHL Extraliga juniorů

Ve čtvrtek měli naši junioři na programu Podkrušnohorské derby v Litvínově. Sice už ve čtvrté minutě inkasovali, ale v čase 19:58 srovnal Vít Záhejský, který ve třetí třetině skóroval podruhé. O další branky Energie se postarali Jakub Anton a Robert Šlechta. Speciální byl tento zápas pro Matěje Pavlovice, který poprvé v juniorském hokeji hájil branku celých šedesát minut. Premiérový gól v juniorce vstřelil Vít Záhejský. Svěřenci Pavla Arnošta díky výhře 4:2 poskočili na druhé místo skupiny Západ.

V sobotu juniory na domácím ledě čekala odveta proti Mountfieldu HK. Do sedmé minuty se z gólů radovali Matyáš Váňa, Ondřej Dorot a Vít Záhejský. Po třetí inkasované brance došlo v hradeckém týmu ke střídání gólmanů. Do první přestávky se hradečtí mladíci dostali na dostřel jedné branky. Vedení Energie navýšil ve druhé části Jakub Galnor. Zápas za stavu 4:4 dospěl do prodloužení. To v čase 64:41 rozhodl ve prospěch juniorky Energie obránce Kryštof Bulka. Junioři si po minulém týdnu upevnili druhé místo skupiny Západ se ziskem sedmnácti bodů. Na vedoucí tým Mladé Boleslavi ztrácí devět bodů. Na paty jim naopak s jednobodovou ztrátou šlape tým Banes Motor České Budějovice. A na jih Čech mají naši junioři namířeno ve čtvrtek 28. září.

9. kolo čtvrtek 21. září 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Reportáž k utkání


10. kolo sobota 23. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield HK 5:4p (3:2, 1:0, 0:2 - 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Výherní šňůru si v předchozím týdnu prodloužili naši dorostenci. Poprvé však v obou duelech ztratili, neboť o výsledku rozhodlo vždy až prodloužení. Ve čtvrtek energetici přivítali na domácím ledě dorost Plzně. Plzeňští se na své soupeře dobře připravili a na ledě si na karlovarské střelce dávali velký pozor. V tomto duelu se prosadili Vlastimil Blažek, Vojtěch Čihař a Michal Kváš. Plzeňští mladíci se však vždy dokázali dotáhnout. Zápas se rozhodoval až v prodloužení, kdy bonusový bod pro Energii získal Viktor Wardas.

Sobotní duel na Spartě byl soubojem gólmanů. Karlovarský gólman Michal Oršulák a jeho sparťanský protějšek Tobiáš Tvrzník inkasovali pouze po jednom gólu. Za Energii se prosadil Vlastimil Blažek. Za stavu 1:1 přišlo na řadu prodloužení. V tom využili chybu soupeřů David Poizl a Šimon Kožík, kteří v přečíslení obelstili gólmana Sparty. Energetici se šestnácti body stále drží první místo ve skupině. Těsně v závěsu mají Mladou Boleslav, která má o bod méně


5. kolo čtvrtek 21. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - Škoda Plzeň 4:3p (2:1, 0:1, 1:1 – 1:0)
Reportáž k utkání

6. kolo sobota 23. září 2023
Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2p (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Velmi povedený týden mají za sebou i svěřenci Bohumíra Sapouška. Ti se nejprve na domácím ledě utkali s týmem Kobry Praha. Skóre po kombinaci Lukáše Pecha a Štěpána Köhlera otevřel Matěj Pavlis, který přišel z Kladna a šlo tak o jeho první gól za Energii. Hráči Kobry stihli ještě před koncem první třetiny srovnat. Jediný gól druhé třetiny vstřelil Aleš Břečka. Pro Aleše, který přišel ze sokolovské devítky, šlo o první gól v dorosteneckém hokeji i v karlovarském dresu. Skóre bylo znovu srovnáno v čase 52:45. O vítězný gól se v čase 53:08 postaralo trio Matyáš Šedivec, Oskar Magner a Marko Michalov. Marko již v loňské sezoně do pár zápasů za dorost nastoupil, ale první gól v dorosteneckém hokeji si vstřelil v tomto utkání.

V neděli karlovarskou šestnáctku hostil tým Piráti Chomutov. První branka padla až ve dvacáté druhé minutě a postarali se o ni chomutovští dorostenci. Dlouho to vypadalo, že díky tomuto gólu zůstanou body v Chomutově. V padesáté třetí minutě však zaúřadovali Marko Michalov a Václav Dobřemysl, kteří poslali do akce Matyáše Šedivce - 1:1. Zápas skončil v čase 61:46 díky přesné mušce Matěje Pavlise. Tyto dvě výhry vynesly ligovému dorostu Energie třetí místo ve skupině Západ se ziskem osmi bodů. Na první Chomutov ztrácejí energetici pouze dva body.


3. kolo pátek 22. září 2023
HC Energie Karlovy Vary - Kobra Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 03:57 Pavlis (Pech, Kőhler; 5/5), 38:00 Břečka (5/5), 53:08 Michalov (Šedivec, Magner; 5/5) – 16:23 Oh (Šturc; 5/5), 52:45 Vejvoda (Svoboda, Hess; 5/5).

4. kolo neděle 24. září 2023
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2p (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21:41 Váňa (Kříž; 4/5) – 52:01 Šedivec (Michalov, Dobřemysl; 5/5), 61:46 Pavlis (3/3).

Extraliga 9. tříd

Karlovarští deváťáci v předchozím týdnu neodehráli žádné extraligové utkání, protože měli na programu první turnaj v rámci projektu Výchova talentované mládeže. Ten odehráli v neděli 24. září na ledě týmu Kobra Praha. Výběr Karlovarského kraje kategorie U15 se utkal v rámci skupiny Západ s týmem Plzeňského kraje a ve finále s výběrem Ústeckého kraje. Oba duely karlovarští mladíci vyhráli a jsou v čele skupiny Západ.

Podrobnosti naleznete zde.