HC Energie Karlovy Vary

Střelec Novotný přepsal historii! Věřil jsem v to, říká

Energetikům se podařilo po čtyřech prohrách konečně zvítězit. V prvním utkání aktuálního venkovního tripu se jim podařilo přetlačit mladoboleslavské bruslaře. První gól v extralize si připsal i brankář Filip Novotný. ,,Řekl jsem si, že to zkusím vyhodit směrem na bránu a ono to tam dojelo," zhodnotil svoji branku Novotný.

Filipe, po čtyřech prohrách se vám podařilo konečně zvítězit. Co bylo rozdílem oproti poslednímu zápasu, který se vám úplně nepovedl?
Dnes to bylo takové nahoru dolů. Hlavně jsme se chtěli trochu více bránit, což bylo znát. Těch proher bylo už hodně, takže jsme si řekli, že bychom to měli tahat i vzadu. Evidentně nám to přineslo ovoce.

Bruslaře se vám podařilo přestřílet, jaké to bylo z vašeho pohledu v obranném pásmu?
Musím říct, že kluci dnes opravdu tvrdě makali. Odešel nám Dominik Graňák, takže jsme byli trochu oslabení. Spoluhráči to ale zvládli i za něj, zastavili dost střel. Za což jsem hrozně rád.

Jakožto prvnímu gólmanovi v extralize se vám povedlo opravdu skórovat. Jak to celé seběhlo?
Já jsem viděl, že mladoboleslavský hráč nahazuje puk, tak jsem si pro něj dojel do rohu. Pak jsem si řekl, že to zkusím vyhodit směrem na bránu a ono to tam dojelo.

Takhle to zní hrozně jednoduše, ale vy jste to nezkoušel poprvé, že?
Na začátku sezony je vždy meziklubová soutěž, kde jsem říkal, že jestli budu mít příležitost, tak to rozhodně zkusím. Dneska se naskytla a dál to už znáte.

Je to věc, kterou zařazujete do tréninku?
Já chci hlavně pomáhat klukům vzadu a při rozehrávce, abychom si to přesněji posouvali a udělali si to co nejjednodušší. Takže se snažím s tou hokejkou hrát, je tedy pravdou, že to tak nějak trénujeme. Určitě ale ne střelbu přes celé hřiště.

Nebyl to pro vás risk? Přeci jen, kdyby se to nepovedlo, tak mohl zápas potencionálně skončit úplně jinak…
Já jsem si byl jistý, že je všechny přehodím a dostanu puk alespoň do středního pásma. Měl jsem na to i dost času, pěkně se to na mne odrazilo. S jistotou jsem tedy puk vyslal, a to, že tam dojel bylo jen štěstí.

Jak moc ta výhra pomůže týmu po takové sérii?
Už se to s námi táhlo dlouho, a nám vždycky chybělo málo k vítězství. Nemyslím si, že jsme hráli špatně. Dostávali jsme ale hodně gólů a netlačili jsme se dostatečně dopředu. Dnes to konečně vyšlo, a my jsme za tři body nesmírně rádi. Za tu dobu jsme se totiž propadli v tabulce, a už zbývá jen čtvrtina sezony, takže se chceme připravit na předkolo, abychom tam něco uhráli.

Související články