HC Energie Karlovy Vary

Trip pokračuje, energetici vyzvou Vítkovice

Venkovní výprava se přesune z Brna do Ostravy. Karlovarští se v neděli postaví poprvé v letošní sezoně Vítkovicím v roli hostujícího mužstva. Dokáže Pešoutova družina přerušit nepříznivou šňůru proher? Nedělní klání odstartuje v 16:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos | Stories

O soupeři

Vítkovice mají nabitý víkendový program, v sobotu se svěřenci trenéra Petra postavili v derby Třinci. Příliš odpočinku je však nečeká, vždyť další den přivítají na svém ledě karlovarskou Energii. Se Západočechy má Ridera v letošní sezoně vyrovnanou bilanci. Energii opět nečeká nic jednoduchého, v tabulce jsou totiž Vítkovičtí na pátém místě s devětapadesáti body na kontě. V dresu ostravského mužstva již neuvidíme Jaromíra Pytlíka s Ivanem Barankou. První jmenovaný zvolil pro svůj rozvoj zámoří, Baranka pak posílil brněnskou Kometu.

Sestavy z předešlého utkání

Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Černý, Trška – Olesz (C), Lev (A), Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Baláž, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.
HC Energie: F. Novotný (10. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Kozák, Šafář, M. Rohan (A), Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – O. Beránek, Balán (A), Kohout – Stloukal, Skuhravý (C), J. Černý – T. Mikúš, R. Vlach, Lapšanský.

Ve formě

Vítkovice

Jakub Lev se v posledních třech zápasech prosadil dvakrát. Útočník, který v minulosti působil například ve službách karlovarského rivala z Plzně má v dosavadním průběhu sezony na kontě deset branek a devět gólových asistencí.

Karlovy Vary

Ondřej Kuchař to nemá jednoduché. Karlovarská dvojka má před sebou fantastického Filipa Novotného, ovšem když se Kuchař mezi tři tyče dostane, nezklame. Proti Brnu naskočil v 10. minutě za stavu 0:3, od té doby neinkasoval a zapsal 23 úspěšných zákroků.

Z karlovarského tábora

Energetici zůstávají po utkání s Brnem na Moravě. Po tréninku na ledě Komety se přesunuli do Vítkovic.

Statistiky

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 13.1.2019

Balán o mizérii: Je to hlavně o hlavách