HC Energie Karlovy Vary

V Liberci zatím nikdo nevyhrál, změní to Energie?

Vítězná série Karlových Varů skončila ve středu na ledě pražské Sparty. Spravit chuť si mohou svěřenci trenérského dua Pešout - Mariška už v pátek, kdy v rámci 13. kola zavítají na led trápícího se Liberce. Utkání začíná v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Jestli někdo zažívá výsledkovou krizi, pak jsou to liberečtí Bílí Tygři. V tabulce jim patří až osmá příčka, což je jistě umístění, na kterém se loňský finalista pohybovat nechce. Prohrál všechny tři poslední zápasy, navíc vypadl v lize mistrů. Těšit může Severočechy snad jen bilance v domácích utkáních. Na svém ledě v letošním extraligovém ročníku totiž ještě neprohráli. Bude to Energie, které se jako první podaří vyloupit Home Credit arénu?

Nejproduktivnějším hráčem Liberce je patnáctibodový Michal Birner (7+8). Těsně za ním jsou v týmové produktivitě dva střední útočníci. Konkrétně dvanáctibodový Tomáš Filippi (5+7) s jedenáctibodovým Michalem Bulířem (7+4). Obráncům jasně kraluje zkušený Ladislav Šmíd. Třiatřicetiletý zadák, jenž strávil několik sezón v NHL již nasbíral deset kanadských bodů (1+9). Zároveň je nejvytíženějším hráčem celé extraligy. Průměrně odehraje přes 27 minut za zápas, což je naprosto obdivuhodný ice-time. Brankářkou jedničkou se zdá být stále Justin Peters, který odchytal většinu utkání. Jeho statistiky však zatím nejsou vůbec dobré. Úspěšnost zákroků 86,26% a průměr 5,06 obdržené branky na zápas. Zkušený brankář, narozený dvě stě kilometrů od Toronta, zatím zdaleka nenavázal na loňské výkony z Chomutova. I Proto se dá očekávat, že se v brance objeví zkušený Marek Schwarz.

Změny v kádru Liberce

Příchody:
Justin Peters (Chomutov), Ronald Knot (Chomutov), Roman Graborenko (Litvínov), Rostislav Marosz (Pardubice), Michal Bulíř (Metallurg Magnitogorsk - KHL), Daniel Bukač (Niagara IceDogs - OHL), Adam Musil (San Antonio Rampage - AHL)

Odchody:
Roman Will (Rögle BK), Martin Ševc (Mladá Boleslav), Matěj Stříteský (Karlovy Vary), Taylor Doherty (neznámo), Patrik Maier (Zvolen), Marek Kvapil (Sparta Praha), Dominik Lakatoš (Vítkovice), Jakub Valský (Rytíři Kladno), Tyler Redenbach (Oji Eagles - Asia League).

Z karlovarských řad

Sestava Energie dozná několika změn. Jaké to budou? To odhalil asistent trenéra Tomáš Mariška. "Do Liberce s námi neodcestuje Adam Raška, který potřebuje stoprocentně doléčit zranění. Do zápasu nezasáhne ani obránce Kubka, jehož místo zaujme mladý Mikyska, kterého chceme vidět v ostrém utkání."

Speciální zápas odehraje kromě Matěje Stříteského, který strávil minulou sezonu v dresu Bílých Tygrů, také Ondřej Beránek. Karlovarskému útočníkovi se totiž narodil syn. Do utkání tak naskočí ve zcela nové životní roli - roli otce.

Sestavy z předešlého utkání

Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Derner, Graborenko, Kolmann, Knot – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, A. Musil, J. Vlach.
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Raška I, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Související články