HC Energie Karlovy Vary

VIDEO: Energetici trénují střelbu i na suchu. Obdiv sklízí Skuhravého bomba

V rámci suché přípravy mají hokejisté karlovarské Energie vskutku pestrý program. Aby energetici nevyšli ze cviku, mají na tréninkové hale k dispozici rovněž stanoviště, kde mohou trénovat střelbu.

„Delší dobu již usilujeme o tom, že zde vybudujeme nějakou střelnici, která se stává trochu standardem v lepších organizacích, mezi které se samozřejmě také chceme řadit. Zatím se nám nepodařilo najít vhodné místo a vybudovat to na celý rok. Jsme ale rádi, že alespoň teď, když není plánovaný led na tréninkové hale, tak že nám to Arena dovolila tam chodit. Věříme, že nám to poté pomůže do sezony,“ hlásí asistent trenéra Tomáš Mariška.

Mladší hokejisté dochází na střelnici na tréninkové hale povinně, starší kolegové naopak mohou střelbu trénovat dobrovolně. I přesto však tuto možnost využívají pravidelně téměř všichni. „Mladší polovina hráčů chodí pravidelně organizovaně v odpoledních hodinách. Po dopoledních fázích tam chodí většina hráčů individuálně a mají tam nějaké dvě, tři hodiny prostor. Využívají to hodně,“ dodává Mariška.

Ohlasy hráčů

Na tréninkové hale máte k dispozici střelnici s brankami, jak často ji využíváte?

Jakub Flek: Využívám ji třikrát týdně. Máme to tu k dispozici od pondělí do středy. Jak to jde, tak to využíváme.
Jan Hladonik: Využíváme ji tak, jak kdo potřebuje nebo cítí. Není to povinné, ale kdo potřebuje, tak si zajde. Občas sem po tréninku nebo před ním kluci skočí.
Martin Kohout: Využíváme, když to jde a nejsou nějak extra dlouhé tréninky. Chodí nás spousta střílet
Martin Weinhold: My mladší ji využíváme každé pondělí a úterý, kdy chodíme střílet. Jdeme samozřejmě i v průběhu týdne sami. Je to super

Vítáte tento tréninkový doplněk?

JF: Vítáme to hodně, protože střelba je v hokeji důležitá, hraje se na góly. Myslím si, že to je skvělý trénink a hodně potřebný.
JH: Určitě! Člověk si zase sáhne na hokejku, je to super, že se střelba může takovým způsobem pilovat. Jsem rád, že ji tu máme k dispozici

Kdo má z karlovarské kabiny nejlepší střelu?

JF: Nejtvrdší asi Venca Skuhravý. A nejumístěnější? Zvolil bych Rachnu, ale ten tu není, takže možná Tomáš Mikúš.
MK: Miky, Kobly Bery... Kluci tam jsou, nechci nikoho opomenout. Máme spoustu gólových hráčů.
MW: Řekl bych možná Ondru Beránka, který mě teď napadá

Který střelec vám za vaší kariéru utkvěl v paměti?

JH: Asi bych zmínil Martina Růžičku.
MW: Možná Venca Skuhravý (smích). Ten má fakt pecku. Když to trefí, je to fakt neskutečné.

Fotogalerie