HC Energie Karlovy Vary

Vary v repre: Sedmnáctka ze Slovenska veze stříbro

V posledním utkání si slovenští mladíci ještě kolem jeho poloviny drželi vedení nad týmem USA. Celý zápas Američané pouze doháněli náskok. Vedení si nakonec vystřelili v závěru utkání v power-play a už si ho udrželi. Tím získali plný počet bodů a nakonec se stali vítězi turnaje. Český tým měl však stejný počet bodů a od zlata ho dělila jenom bilance. Nejproduktivnějším hráčem sedmnáctky byl Petr Tomek.

Neděle 18.08.2024 | Slováci drželi sedmnáctku ve hře o zlato nakonec padli gólem ze závěru utkání

Slovenský národní tým v posledním utkání na domácím turnaji vedl po polovině zápasu 2:0. Kontaktní gól slovenští mladíci inkasovali poté, co se po rozehrávce jejich gólman nestihl úplně vrátit zpět do branky. Sice si stihl pokrýt bližší tyčku, ale už včas nesklapl betony. Srovnání se Američané dočkali ve čtyřicáté šesté minutě, když využili početní výhodu. Vedení si Slováci vzali zpět také během přesilovky. Jenomže ani ne minutu poté bylo opět srovnáno. V závěru šli Američané na led v šesti a podařilo se jim vstřelit vítězný gól.

Tím nejenže sebrali šanci slovenskému týmu na vítězství, ale i české sedmnáctce na zisk zlata. Národní tým si tedy ze Slovenska odváží stříbrnou medaili. K jejímu zisku přispěl i karlovarský útočník Petr Tomek, který byl nejproduktivnějším hráčem českého týmu. Ve čtyřech zápasech nasbíral 9 bodů (2+7) a z toho čtyři body za asistence připsal v utkání s týmem USA.

Sobota 17.08.2024 | Sedmnáctka na závěr turnaje sesadila z trůnu USA a díky výhře 8:6 má stále šanci na zlato

Sedmnáctka svou cestu turnajem v Piešťanech zakončila výhrou 8:6 nad týmem USA. Čeští mladíci do turnaje sice nevstoupili ideálně, ale svými dalšími výkony víc a víc potvrzovali sílu, kterou tým má. Posledním soupeřem byl výběr USA, s nímž svěřenci Františka Ptáčka svedli přímou bitvu o první místo na turnaji. Tu s přehledem zvládli a mají velkou šanci na zisk zlata. Zda si cenný kov naši mladíci odvezou bude jasné až se dohrají zítřejší zápasy K úspěchu týmu přispěl i karlovarský útočník Petr Tomek.

Sedmnáctka do utkání se zámořským celkem vstoupila tím nejlepším způsobem a už ve čtvrté minutě vedla 2:0. Hráči USA sice v sedmé minutě srovnali, ale už v čase 8:33 nedisciplinovanost svých soupeřů trestal Šimon Katolický - 2:3. Po tomto gólu došlo v americké brance ke střídání gólmanů. V čase 11:28 sice Američané puk za Láryšova záda dostali, ale gól nebyl uznán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Srovnání se tým USA dočkal v čase 11:57 - 3:3. Poprvé v zápase šli Američané do vedení v čase 19:59. Také čeští trenéři sáhli k výměně gólmanů a od druhé třetiny naši branku hlídal František Poletín.

Na první gól si přítomní počkali až do třicáté šesté minuty, kdy skóroval Šimon Bělohorský - 4:4. Početní výhodu pak k zisku vedení v poslední minutě třetiny využil tým USA - 5:4. Pár sekund na to jeden z Američanů sestřelil Petra Tomka a toho se jeho spoluhráči jeli zastat a na ledě vypukla poměrně velká strkanice. V týmu USA zápas skončil pro Nicolase Bogase a Kaldera Vargu a za český tým byl do šaten poslán Šimon Bělohorský. Ačkoliv se Petr Tomek těžko sbíral z ledu, tak ve třetí třetině vyjel na led se svými spoluhráči.

A právě Petr Tomek dělal parťáka Vojtěchovi Švancarovi v přečíslení 2 na 1. Před brankou mu předal puk, který Švancara poslal do sítě - 5:5. V čase 42:42 Petr Tomek nabil Lukáši Kachlířovi a ten v početní výhodě poslal český tým opět do vedení - 5:6. Svou početní výhodou nepohrdli ani Američané a v čase 46:23 bylo opět srovnáno - 6:6. A do třetice Petr Tomek. Tentokrát byl karlovarský útočník u zrodu přesilovkové kombinace, kterou zakončil Šimon Katolický - 6:7. Poslední gól napínavého duleu padl v čase 55:32 a přesilovkou kombinaci tentokrát zakončoval Ondřej Ruml. Český tým si své vedení až do konce zápasu už pohlídal.

Pátek 16.08.2024 | Sedmnáctka se rozjela a tým Německa porazila 10:1

Sedmnáctka na turnaji v Piešťanech bere druhou výhru, poté co do německé branky nasypala deset gólů a inkasovala pouze jednou. Nyní má před sebou poslední duel, v němž se s týmem USA utká o prvenství na turnaji. Oba celky mají na kontě šest bodů.

Sedmnáctka už ve druhém utkání v řadě potvrzuje svou ofenzivní sílu a v předposledním utkání turnaje si pořádně zastřílela. Formu našich mladíků odnesl tým Německa, kterému moc nepomohlo ani střídání gólmanů, ke kterému němečtí trenéři sáhli po šestém gólu. A právě u tohoto gólu si asistenci připsal karlovarský útočník Petr Tomek. O čisté konto František Poletín přišel v čase 55:29. Svěřenci Františka Ptáčka se tak nejlepším možným způsobem naladili na sobotní duel, ve kterém nastoupí proti týmu USA.

Čtvrtek 15.08.2024 | Sedmnáctka se poučila z utkání se Švýcarskem a ovládla federální derby 6:1

Vypadá to, že naši mladíci se poučili chyb, které je stály první duel turnaje, kdy podlehli Švýcarsku 5:3. Zlepšenou formu sedmnáctky odnesli hráči slovenské reprezentace. Brankou a asistencí k výhře ve federálním derby přispěl Petr Tomek.

Jedním z kroků, které následovaly po nepovedeném vstupu sedmnáctky do turnaje byla změna v sestavě. Karlovarský útočník Petr Tomek zůstal v první formaci, ale místo Filipa Nováka dnes nastoupil v elitní letce Vojtěch Švancar. První gól padl v poslední minutě úvodní části a zrodu kombinace, která poslal sedmnáctku do vedení stál Petr Tomek. Do poloviny utkání skórovali čeští mladíci ještě třikrát. Jana Láryše překonal až v čase 34:57 Matěj Bereš. Od této chvíle se opět trefovali pouze čeští hokejisté. Ti pátý gól přidali v úvodu třetí třetiny a střeleckou listinu uzavřel Petr Tomek v čase 57:51, když zakončil přesilovkou kombinaci. Národní tým si tak připsal první body a je na na průběžném druhém místě. Tři body pak mají na kontě ještě tým USA, Slovenska a Švýcarska a pořadí tak určuje gólová bilance a vzájemná utkání.

Švýcarsku vyšla odveta. Sedmnáctka obrat nedotáhla

Reprezentační sedmnáctka aktuálně bojuje na Turnaji pěti zemí v Piešťanech. Vstup do utkání našim mladíků nevyšel úplně nejlépe a padli s výběrem Švýcarska. Mezi českými střelci byl i energetik Petr Tomek.

Středa 14.08.2024 | Sedmnáctka obrat nedotáhla. V odvetě se z výhry 5:3 radovali Švýcaři

Úvodní duel na turnaji sedmnáctce nevyšel a po výhře 5:3 bral první body výběr Švýcarska. Ten už v polovině první třetiny vedl 3:0. Všechny tři góly padly z protiútoku po tlaku českých mladíků. První a třetí z brejku a druhý pak z přečíslení dva na jednoho. Na zaváhání obrany doplatil Tomáš Poletín, který musel své místo po třetím gólu přenechat Janu Láryšovi. Před tím, aby inkasoval z dalšího přečíslení zachránila Láryše v úvodu druhé třetiny tyčka u jeho branky.

Postupem času se ukazovalo, že toto není opravdu utkání národního týmu a naši mladíci měli velké štěstí, že Švýcaři jejich chyby netrestali víc, i když za trest by se možná dal považovat čtvrtý gól, kdy ve třicáté sedmé minutě švýcarští mladíci proměnili početní výhodu. O tom, že prostřední část byla velmi nervózní svědčí i to, že oproti jednomu vyloučení na švýcarské straně v první třetině, padlo v prostřední části šest trestů a to po dvou na každé straně a společným trestem ocenili rozhodčí bitku mezi Clemensem Troxlerem a Šimonem Bělohorským.

Z prvního gólu se sedmnáctka radovala až v čase 45:29, kdy v početní výhodě udeřil Šimon Katolický. Zhruba po třech minutách nastartoval brusle Petr Tomek a svůj brejk přetavil ve druhý gól - 4:2. Další využitá přesilovka dostala sedmnáctku na dostřel, když v čase 50:35 skóroval obránce Ondřej Ruml - 4:3. V tu samou chvíli požádali trenéři Švýcarska o oddechový čas a jejich rady očividně zabraly, protože po sedmdesáti pěti sekundách lovil Jan Láryš puk ze své sítě - 5:3. Až do konce utkání se už čeští střelci ani během dvou početních výhod neprosadili a tak se z výhry radoval švýcarský tým.

Podrobnosti ohledně turnaje v Piešťanech a nominaci českého týmu naleznete zde.