HC Energie Karlovy Vary

Vládní opatření omezí sport, extraliga se na dva týdny zastaví

Pandemie koronaviru výrazně omezí sportovní dění v Česku. Na základě nejnovějších vládních opatření se nejvyšší hokejové soutěž od pondělí 12. října minimálně na dva týdny zastaví.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ve čtvrtek na tiskové konferenci po jednání Vlády ČR představil novou sérii opatření, která by měla zmírnit současný nárůst pozitivních případů. Jedním z nich bude také stopka pro veškeré amatérské či profesionální organizované sportovní aktivity. Součástí tohoto opatření je uzavření všech vnitřních sportovišť, hokejisté tak na základě tohoto opatření nebudou moci odehrát zápasy či trénovat ve vnitřních prostorách KV Areny.

Nejnovější vládní opatření proti šíření koronaviru tak minimálně na dva týdny úplně zastaví kola hokejové extraligy. Energetici ještě stihnou odehrát páteční zápas ve Vítkovicích, další zápasy v termínu od 12. do 25. října budou ale odloženy. Karlovarští hokejisté tak nesehrají zápas v Českých Budějovicích (termín 14. října), Brně (16. října), Liberci (19. října), doma s Pardubicemi (23. října) a utkání v Litvínově (25. října).

O dalším pokračování Tipsport extraligy a novinkách z nejvyšší soutěže budeme průběžně informovat na našem webu a sociálních sítích.