HC Energie Karlovy Vary

Vstup do sezony deváťákům vyšel! K výhře nad Slaným hattrickem přispěli Hüttl a Žák

První extraligový zápas mají za sebou deváťáci Energie. Ti na domácím ledě přivítali své vrstevníky z týmů HK Lev Slaný. Do vedení šli energetici hned v úvodu utkání, ale hráči Slaného vzápětí srovnali. Na další góly svých hostitelů už tak rychle odpovědět nedokázali a tak body za výhru 12:3 zůstaly v Karlových Varech.

Už v první minutě šli energetici do čtyř, ale kdyby trest neukazovala světelná tabule, tak by to na ledě nešlo poznat. Karlovarští deváťáci svým soupeřům vůbec nedovolili "otevřít” přesilovkový deštník a sami trávili poměrně dost času v pásmu. Díky tomu se jim povedlo krátce před koncem svého oslabení skórovat. Vojtěch Hüttl dostal do mezikruží přihrávku zpoza branky od Jakuba Klempíře a bez váhání pálil pod břevno. Ani ne po minutě ale bylo srovnáno. Zbyněk Podpěra prokličkoval mezi soupeři a z kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyčce - 1:1. Vedení měla Energie zpět v čase 6:59, kdy u mantinelu získal puk Hugo Konz a předal ho Janu Pavlisovi. Ten si obhodil jednoho ze soupeřů a skoro kulečníkovým šťouchem posunul kotouč do mezikruží, odkud pálil Jakub Jirota, který si tak připsal první gól v dresu Energie - 2:1.

Přes šance na obou stranách se nakonec z gólu opět radovali energetici. V sedmnácté minutě Václav Pařízek sváděl boj o puk, ten vyplaval před Jakubem Zrzaveckým, který našel mezeru u vzdálenější tyčky - 3:1. V čase 18:46 šli do akce Maxim Dan a Hugo Konz, kteří si mezi sebou vyměnili puk a poté co se Václav Votava přesunul k tyčce, aby čelil Maximovi, tak ten vrátil puk Hugovi, který ho poslal do částečně odkryté branky - 4:1. Pátá pak padla osm sekund před koncem třetiny, kdy se Thomas Hanson vložil u mantinelu do přihrávky soupeře a nahrál před branku. Tam byl připravený Vojtěch Hüttl a puk nasměroval do branky - 5:1. V úvodu druhé třetiny pálil od mantinelu Šimon Šimek a jeho střelu do branky usměrnil Matěj Žák - 6:1. Ve dvacáté třetí minutě si Jakub Zrzavecký, střelou z kruhu, vzal na mušku bližší tyčku, kde byl připravený Maxim Dan - 7:1.

Ve dvacáté deváté minutě se z gólu radovali i deváťáci Slaného. Miroslav Záhorec nabral rychlost a kolem soupeřů se prohnal kolem mantinelu a kousek od branky pálil. Puk nejspíše prošel Matěji Pertlíčkovi mezi betony - 7:2. Krátce po polovině třetiny pálil z kruhu Jakub Jirota, ale kvůli zaškobrtnutí mu zakončení nevyšlo ideálně. K puku se u mantinelu dostal jeden se soupeřů a poslal ho do pásma. Jenomže na modré ho vrátil zpět Šimon Šimek. U mantinelu si puk převzal Jakub Jirota, který nahrál Matěji Žákovi na úroveň branky. Matěj si puk vyměnil s Janem Pavlisem a poté z úhlu prostřelil hostujícího gólmana - 8:2. Devátý gól Energie padl v čase 34:54. Ve středním pásmu byl u puku nejrychleji Hugo Koncz, který ho poslal k mantinelu na Eliáše Křivánka. Od kapitána deváťáků kotouč putoval k Vojtěchovi Hüttlovi. Před ním si bližší tyčku Václav Votava pokryl. Vojta tak bleskurychle nahrál na druhou stranu branky, kde byl připravený Maxim Dan, který stihl zakončit dřív než se gólman přesunul - 9:2.

Stejně jako u svého gólu se Zbyněk Podpěra dostal kolem mantinelu do pásma a zakončoval z pozice mezi kruhem a mantinelem. Jeho střelu zastavil Matěj Pertlíček, jenomže neměl úplně dobrou pozici a puk mu vypadl. Nejrychleji zareagoval Alexandr Zima, který nepohrdl odkrytou brankou a svým hostitelům přibalil gól na cestu do šatny - 9:3. Desátý gól energetici vstřelili zhruba v polovině početní výhody v čase 47:00. Nejprve od mantinelu pálil Jakub Klempíř. Jeho střelu vykopl těsně před brankou Benjamin Šikl, který chvíli předtím přišel o hůl. Puk skončil v chumlu, hráčů odkud vyletěl na modrou. Tam ho zachytil Max Kalčík a přihrál k mantinelu Jakubovi Klempířovi. Kombinaci energetiků nakonec zakončoval dělovkou z hranice kruhu ke vzdálenější tyčce Vojtěch Hüttl, který si zkompletoval hattrick - 10:3.

V čase 47:35 už na tabuli svítilo skóre 11:3. Cesta puku kolem mantinelu skončila u Eliáše Křivánka. Ten ho od modré nahrál na vrchol kruhu, kde se do něj opřel Jakub Zrzavecký. Jeho střela se odrazila od gólmana Slaného těsně před dojíždějícího Thomase Hansona, který nezaváhal a poslal puk do branky. O poslední gól tohoto utkání se postarali Jan Pavlis a Matěj Žák, kteří si opět u branky vyměnili puk, který nakonec do branky procedil Matěj Žák, ktrerý si tak zkompletovalhattrick - 12:3.