HC Energie Karlovy Vary

Vůbec nic se nám nepovedlo, říká po debaklu Dlapa

Energetici během dvou dní sehráli dvě extraligová utkání. Na domácí výhru s Pardubicemi však v Třinci navázat nedokázali. Utkání, ve kterém Karlovarští inkasovali sedm branek a ani jednu nevstřelili, zhodnotil obránce Ondřej Dlapa.

Ondřeji, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Vůbec nic se nám nepovedlo. Skončilo to 0:7. Musíme se poučit z našich chyb, abychom ve středu vyhráli. Blíží se závěr sezony, a my potřebujeme každý bod. Dneska to prostě nevyšlo, troufnu si říct, že jsme byli horší ve všech ohledech.

V neděli jste odehráli utkání s Pardubicemi, pak jste sedli do autobusu a vyrazili sem. Mohl ten přesun na vás zanechat nějakou stopu?
Nemyslím si. Přijeli jsme kolem jedné hodiny. Spánek tam byl. Nohy nám jely, ale byli jsme horší v taktice a v koncovkách.

Třinec vás ve druhé polovině zápasu za stavu 0:5 nechával hrát, nějaké góly jste tedy dát mohli…
Já Třinec v tomto znám. Zatáhnou se, šetří síly. Je to tým, který je na špici několik let. Ví, jak pošetřit síly. Góly jsme dát mohli, ale nedali.

V čem si myslíte, že byl problém?
Ve všem. Nestřílíme. Neodrazí se nám tam šťastný puk. Kacetl chytal výborně. Nevím jestli jsme méně koncentrovaní, nebo nám chybí trošku toho štěstíčka. Kdybych to věděl, tak jsme také dali sedm gólů.

Co vám problesklo hlavou v té 48. minutě, kdy jste se dostali do největší šance v zápase?
Nic. Bylo to za stavu 0:5. Třinec si to umí pohlídat.

Překvapil vás Kacetl svým rychlým vysunutím vyrážečky?
Tak překvapil, jinak by to byl asi gól. Já jsem ho zažil už vloni v play off, kde chytal výborně. Tu formu si drží, takže není v Třinci jedničkou jen tak. Když jste na vrcholu tabulky, tak se vám hraje o něco lépe. Máte větší sebevědomí, lepí vám to. Šlo vidět, že jsou úplně jinde.

V neděli jste porazili silné Pardubice… V čem byl dnes rozdíl?
Bylo to jako den a noc. Proti Pardubicím jsme hráli každý za každého, dneska jsme nešlapali jako tým. Bylo tam strašně moc chyb.

Související články