HC Energie Karlovy Vary

Zápas o vše je tady! Energie přivítá Litvínov

Až v posledním kole se rozhodne o posledním účastníkovi předkola play off. A bude to velmi pikantní duel. Rozdají si to dva velcí rivalové, Energie a Litvínov. Utkání se odehraje na neutrální půdě v Chomutově. Zápas začíná v 17:20 a přenášet jej bude přímým přenosem stanice ČT Sport. Přijeďte podpořit energetiky v nejdůležitějším zápase sezóny.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

O soupeři

Litvínovští již mohli slavit postup do předkola play off. Místo toho o něj budou muset v úterý zabojoval proti karlovarské Energii. V neděli totiž nezvládli domácí utkání s Olomoucí, které podlehli 2:3. Proti svěřencům trenéra Pešouta se Vervě letos daří. Vyhrála všechny tři vzájemné zápasy a svému podkrušnohorskému rivalovi povolila získat jediný bod. V úterý to ale bude úplně jiný zápas. Spíše bitva, válka, ve které půjde o vše. Litvínovu stačí získat bod, který ho díky lepším vzájemným zápasům pošle do předkola. Dá se proto předpokládat, že do utkání nastoupí s defenzivní taktikou. Karlovarští naopak potřebují nutně vyhrát za tři body. Psychická výhoda bude jistě na jejich straně. V neděli vyhráli západočeské derby. Po šesti letech dobyli Plzeň. Může je těšit také historická bilance s Litvínovem. Všechny důležité bitvy totiž v minulosti Karlovarští zvládli. Fanoušci Energie si možná ještě pamatují čtvrtfinálové série z mistrovské a vícemistrovské sezóny. Budou se radovat i tentokrát?

Verva má sezónu jako na houpačce a ať už dopadne jakkoliv, jistě nebude hodnocena jako úspěšná. Kádr byl před aktuálním ročníkem velmi dobře doplněn, přišly zajímavá jména. Vedení vyhlašovalo vysoké ambice, držet se v horní polovině tabulky a pokusit se atakovat přímý postup do čtvrtfinále. Nakonec budou rádi, když proklouznou v posledním kole do předkola. Litvínovu nepomohlo ani angažování zkušeného trenéra Růžička. Za letošním neúspěchem stojí nepříznivá bilance v domácím prostředí. Stadion Ivana Hlinky už dávno není tou pevností, kterou býval a ze které si soupeři odváželi body jen zřídka. V tabulce domácích zápasů patří Vervě čtrnácté místo. Hůř na tom byl už pouze sestupující Zlín.

Produktivitu Vervy drží Giorgio Estephan (18+30). Kanadský centr je neproduktivnějším hráčem svého týmu. Nejlepším střelcem je jeho kolega z elitního útoku Patrik Zdráhal (20+22). Nejproduktivnějším zadákem je Aaron Irving, jenž je zároveň nejvytíženějším hráčem Litvínova. Průměrně na ledě stráví necelých 24 minut za zápas. Brankářskou jedničkou je slovenský Denis Godla. Jeho úspěšnost zákroků činí 90,62%.

Sestavy z předchozího utkání

HC Verva Litvínov: Godla – Stříteský, Kolář, Strejček, Hrbas, Zeman, Demel - Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, Gerhát, Chalupa – Havelka, Hübl (C), Zygmunt – F. Lukeš (A).
HC Energie Karlovy Vary : Lukeš – Rohan, Plutnar, Dlapa, Mikyska, Havlín, Pulpán (A), Parkkonen – Rachůnek (A), Mikúš, Flek – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Osmík, Jiskra, O. Beránek.

Z kabiny Energie

Už to vypadlo, že předkolo play off bude bez účasti karlovarské Energie. Ta totiž neměla osud ve svých rukách a musela se spolehnout na pomoc ostatních. Konkrétně Olomouce, která zvládla svůj duel v Litvínově a dala tím Energii šanci zabojovat o postup do předkola v posledním možném kole. Navíc to bude přímý souboj. Tedy podkrušnohorské derby jak má být! “Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo v neděli vyřešit naší složitou situaci a vrátit se do boje o předkolo play off. Program byl nesmírně náročný. Ale já věřím, že v sobě každý ještě najdeme dostatek sil, abychom navázali na výkon z Plzně. Hráli jsme týmově, bojovně, obětavě. Pokud se takovému výkonu v úterý alespoň přiblížíme, tak utkání zvládneme. Všichni víme o co se hraje a chceme, aby sezóna pro nás byla co nejdelší,“ věří svým svěřencům trenér Mariška.

Celá situace je o to složitější, že jeho svěřenci nebudou moci odehrát duel ve své domácí hale. Zápas se odehraje na neutrální půdě chomutovské ROCKNET arény. “Komplikace to určitě je. Doma se nám celkem dařilo. Navíc nám budou chybět naši fantastičtí fanoušci. Na druhou stranu jsme ve fázi soutěže, kdy je skoro jedno kde se hraje. Ty zápasy se hrají už nějaký čas na krev, v play off módu. Proto věřím, že utkání zvládneme i za těchto složitějších podmínek.

Fanoušky Energie aktuální stav určitě nepotěšil, byť každý situaci na východ od naší republiky respektuje a chápe. O to víc, že start posledního kola byl stanoven vedením extraligy na 17:20. Cesta za Karlových Varů do Chomutova trvá necelá hodinu. Přesto karlovarský kouč věří, že si fanoušci najdou čas a vyrazí podpořit své hokejisty. “Fanoušci byli celou sezónu skvělí a v rámci možností nás co nejlépe jezdili podporovat. Chci je strašně poprosit, ať v sobě také ještě najdou poslední zbytky sil a přijedou nás do Chomutova podpořit. Čeká nás velmi těžké utkání, které rozhodne o tom, jak bude sezóna pokračovat. Proto je prosíme o podporu, kterou rozhodně budeme potřebovat,“ prosí Mariška karlovarské příznivce závěrem.

Na utkání zdarma autobusem

Související články