HC Energie Karlovy Vary

Zkrotit draka! Energetici chtějí bodovat v Třinci

Energetiky čeká další z mnoha velmi těžkých utkání. V neděli odpoledne se představí na ledě úřadujícího mistra a ačkoliv jeho forma není zrovna excelentní, lehký zápas to určitě nebude. Výkony obou celků jsou velmi podobné a rozhodovat tak bude každý maličkost. Utkání ve WERK areně začíná v 17 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Loňský mistr zažil příšerný vstup do sezony. Ihned na úvod přišla venkovní prohra s Plzní a následovala domácí prohra se Spartou. Oceláři se ale dokázali oklepat a zabrat, nejprve v těsném zápase přehráli Liberec, poté v prodloužení v derby Vítkovice. Suverénní nebyl ani výkon na ledě Olomouce, kdy museli Třinečtí bojovat až do posledních minut, tři body si ale domů odvezli. Vzápětí ale přišlo doma vystřízlivění v repríze finále, debakl 0:5 od Hradce nebyl hezký. Stejně jako energetici už stihli Oceláři poznat sílu Litvínova, podlehli mu v desetigólové přestřelce.

Zlepšení chuti přišlo v pátek na domácím ledě s Mladou Boleslaví. Poměrně jasný zápas přiřkl Třinci body a dostal ho v tabulce na sedmou pozici hned za Energii, avšak se stejným počtem bodů. „Byl to těžký zápas. Hlavně proto, že jsme fakt potřebovali vyhrát. A potřebovali jsme vyhrát naším dobrým poctivým hokejem, což jsme z větší části splnili. Hráli jsme trpělivě, plnili pokyny. Počkali jsme si na šance, ty přišly. Dobré utkání, super tři body,” hodnotil poslední zápas pro klubový web brankář Mazanec, který přispěl k výhře 32 poctivými zákroky.

Oceláři před sezonou trochu zúžili kádr, jedenáct odcházejících nahradilo sedm nováčků. Klub opustili hráči jako Doudera, Kaňák, Roth či Hrňa, Marcinko a Chmielewski. Nahradit by je měli hlavně v obraně Kundrátek, Nedomlel a Polášek.

Vzájemná utkání

Energetici hrají s Oceláři v poslední době poměrně vyrovnaně. Loni si rozdělili čtyři duely rovnoměrně, jedna výhra doma a venku.

Z kabiny domácích

Energetici chtěli v pátek předvést to nejlepší, co umí, soupeř jim to ale nedovolil. Před úžasnou návštěvou a téměř vyprodanou KV Arenou přišla v derby první domácí prohra. Energetici se prakticky nedostali ke svojí hře, nepomohli si v přesilových hrách a měli veliký problém se zakončením. Šancí totiž bylo poměrně dost.

„Měli jsme spoustu šancí, nedali jsme ale góly. Svázalo nás to, gólman chytal výborně. My jsme ale spoustu šancí promarnili," hodnotil nepovedené derby obránce Michal Plutnar.

Jediným úspěšným střelcem byl jiný obránce, Dalimil Mikyska. Stejně jako všichni ostatní ale litoval především nevyužitých šancí a zklamání diváků. „Fanoušci byli neskuteční! Moc jim děkujeme a budeme se to snažit napravit,“ sliboval mladý obránce. Plná hala je právě to, co energetiky žene kupředu a i za nepříznivého stavu je nutí nadále bojovat.

O utkání s Vojtěchem Šikem

Jak se energetici připravují na zápas s Třincem? „Cestujeme k velmi těžkému utkání už v sobotu, dopoledne jsme potrénovali. Příprava bude standardní, i když jsme prohráli, tak utkání bylo těžké a měli jsme dobré pasáže, na které budeme chtít navázat, ale s bodovým ziskem,“ uvádí asistent trenéra Vojtěch Šik.

Třinec sice nehraje v úplně nejlepší formě, kvalitu má ale stále vysokou. „Je to několikanásobný vítěz extraligy, takže to nebude nic lehkého. I když v této soutěži není žádný soupeř lehký, takže uděláme standardní přípravu a připravíme se na hru Třince. Půjdeme po naší hře a budeme se chtít prezentovat výkony z předchozích utkání a navázat bodově," dodává Šik směrem k soupeři a přípravě.

Související články