HC Energie Karlovy Vary

Zlepšujeme se, ale čeká nás ještě hodně práce, hodnotí přípravu Mariška

Energetici mají sebou šest přípravných utkání, které odehráli v rámci přípravného turnaje Generali Česká Cup. V posledním zápase prohráli na ledě Liberce 0:1 a v poháru končí. Samotné utkání, ale i celý průběh dosavadní přípravy, hodnotí asistent trenéra Tomáš Mariška.

Nejprve Vás požádám o stručné hodnocení utkání v Liberci?
Myslím si, že jsme v Liberci odehráli velmi kvalitní a vyrovnané utkání. Troufnu si říct, že jsme v úvodu byli aktivnější a vytvořili si dost příležitostí. Bohužel jsem se nedokázali prosadit. Následně se ukázala kvalita a síla domácích, kdy od poloviny zápasu převzali otěže zase oni. Ale celkově můžeme být s výkonem mužstva spokojení. Pouze mě mrzí, že jsme se nedokázali prosadit gólově. To jediné našemu výkonu chybělo.

Klíčovým momentem byla zřejmě přesilovka pět na tři Liberce v úvodu druhé části, kdy se dostal do tempa. Shodneme se?
Špatně jsme vstoupili do druhé třetiny, čímž se soupeř dostal na koně. Vrátili jsme se trochu do hry díky naší přesilové hře, ale bohužel. Bez gólů se vyhrát nedá.

Ve třetí třetině už jste se nedostali k žádnému většímu tlaku. Došly třeba hráčům, vzhledem k náročnému programu, síly?
Já si myslím, že jsme byli zbytečně nervózní. Chyběla nám lehkost. Plno situací jsme nedokázali sehrát tak jak jsme chtěli a jak jsme si řekli. Na hráčích byla vidět neskutečná chuť a vůle vyrovnat. Ale bohužel, ve finální fázi bylo z naší strany mnoho špatných a zbrklých rozhodnutí.

Do utkání nastoupil Jan Bednář. Je to váš tajný trumf na Liberec?
Nevíme, jak dlouho tady budeme ještě Honzu mít. Tak jsme mu dali šanci a opět ukázal, že je to skvělý brankář. V zápase nás několikrát podržel.

Jak hodnotíte celý přípravný pohár - Generali Česká Cup?
Za nás je to určitě super přípravný model. Je o co hrát, což je pro motivaci důležité. Zápasy, které jsme odehráli, byly kvalitní. Například v Liberci to mělo vysoké parametry. Bylo cítit, že se hraje o postup a obě mužstva do toho dala maximum.

Co vám uplynulých šest zápasů ukázalo?
Ukázalo nám to, že budeme, doufám, konkurenceschopní. Zkoušeli jsme plno hráčů a různé vazby. Pro některé kluky ještě hledáme role v týmu, ale zatím to nikterak nepřeceňujeme ani nepodceňujeme. Do soutěže nás ještě čeká hodně práce a nějaké další zápasy. Zlepšujeme se dozadu, což nás určitě těší. Naopak nás trochu trápí efektivita v zakončení.

Zatím se vám nedaří přesilové hry. Čím to? Hledáte ideální složení?
My jsme de facto ve fázi hledání ideální přesilovkové formace. Odešli nám hráči, kteří přesilovku táhli delší dobu a my je potřebujeme nahradit. Noví kluci si musejí sednout, sehrát se a věřím, že pak to začne fungovat.

Zúžili jste kádr o osm jmen. Jednalo se o poslední zúžení? A jak to s tvorbou kádru vypadá dál?
Uvidíme, jestli šlo o poslední zúžení. Kádr je živý organismus a určitě ještě může přijít řada změn. Koukáme se ještě po možnosti posílení nebo doplnění kádru. Záleží též na zdravotním stavu hráčů a dalších aspektech. U kluků, které jsme pustili na hostování to neznamená, že by na zkoušce neuspěli. Naopak, chceme jim dát prostor se sžít s novým týmem a rozehrát se, aby nám v případě potřeby mohli ihned pomoci.

Děkuji za rozhovor.

Související články