HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na místě činu. Specifický zápas, shodují se Gríger s Rachůnkem

Druhé kolo Generali Česká Cupu zavedlo do KV Areny Bílé Tygry Liberec, v jejichž kádru nově působí i dvě karlovarským fanouškům známé tváře. Jaký byl návrat do bývalého působiště pro Dávida Grígera s Tomášem Rachůnkem?

Tomáši, poprvé od přestupu jste se vrátili na karlovarský led. Jaké to bylo?
TR: Bylo to zajímavé, ještě před pár měsíci jsme tu hráli. Samozřejmě to byl speciální zápas. Těšil jsem se na něj, že zase uvidím kluky. Bylo to takové specifické, byl jsem tu dlouho.

Dávide, pro vás osobně je to navíc vůbec první extraligové angažmá mimo Energii...
DG: Budu opakovat po Rachnovi. I pro mě to bylo strašně specifické, působil jsem tu navíc ještě o dva roky déle, už od dob mládežnické MHL. Všechny mladší kluky znám a určitě to bylo specifické, také jsem se na ten zápas těšil. Bylo to něco jiné, osobně jsem to ještě nikdy nezažil, abych takto hrál proti svému bývalému týmu.

Rozhodl jste v prodloužení, co se vám honilo hlavou?
DG: Samozřejmě radost, protože jsme urvali ten druhý bod. A taková úleva, že už je to za námi a dotáhli jsme to do zdárného konce. I když je to příprava.

Probíhalo nějaké hecování před samotným utkáním?
TR: Ani nějak ne. S kluky jsme to nehrotili, ani jsme si nepsali a nechali jsme to až na zápas.

Během zápasu tedy něco proběhlo?
TR: Nějaké úsměvy a tak podobně, to tam bylo. Byl to první zápas, každý bojoval i sám se sebou, takže na to nebyl moc čas.

Nemrzí vás, že jste se nemohli vrátit před zaplněnější hlediště?
DG: Určitě ano. Je to fakt divné, když jsou úplně prázdné tribuny. Myslím si ale, že přišlo dost lidí, člověk to pak během zápasu ani neřeší a nesoustředí se na to. Po závěrečném hvizdu si to člověk nějak uvědomí, ale myslím, že i tak vytvořili super kulisu. Byl to super zápas.

Už jste se v Liberci úplně zabydleli?
TR: Ano, už jsme se zabydleli. Kabina nás přijala super, je tady výborná parta kluků, fakt to šlape. S aklimatizací nebyl žádný problém. Makáme na ledě, poctivě trénujeme. V tomto utkání jsme hráli na tři formace, bylo to spíše kondičně pojaté. O to víc si vážíme toho, že jsme vyhráli.

Nebylo ve vás tedy nutkání zamířit na domácí střídačku či do domácí kabiny?
DG: To ne (smích). Byli jsme tu sice nějakou dobu, ale už je to za námi. Už jsme v Liberci a s Rachnou se soustředíme na to, abychom podávali co nejlepší výkony a byli Liberci platní.