HC Energie Karlovy Vary

Zůstat nohama na zemi, velí pokorný Bednář

Při posledním vystoupení v Boleslavi střídal už po první třetině, v níž pětkrát inkasoval. V Olomouci opět dostal důvěru trenérů a vychytal vítězství. Jan Bednář inkasoval pouze jednou a připsal si sedmadvacet úspěšných zákroků.

Honzo, jak hodnotíte samotné utkání?
Vyhráli jsme, takže nás těší získané tři body. Každý odvedl na ledě maximum, a tak to má být. Já konkrétně jsem rád, že se mi zápas povedl a trochu jsem si spravil sebevědomí.

Kdy Vám bylo nejhůře? Bylo to za stavu 1:1?
To si nemyslím. Bylo to herně takové zvláštní utkání. Přelévalo se to ze strany na stranu a branka mohla padnout de facto kdykoliv. Musím pochválit kluky přede mnou, kteří zblokovali plno střel a strašně mi svou obětavostí pomohli.

Inkasoval jste jedinkrát, kudy vám puk propadl do brány?
Vůbec nevím, ještě jsem to na videu neviděl. Určitě se na to podívám.. Každopádně to pro mě bylo nešťastné. Dokázal jsem se z toho ale díkybohu rychle oklepat.

V tabulce jste již třetí, máte formu. Čemu to přičítáte?
My si toho, že se nám daří, nesmírně vážíme. Zároveň ale moc dobře víme, že nesmíme usnout na vavřínech. Jinak by to mohlo dopadnout jako v Boleslavi a to nikdo z nás určitě nechce. Musíme se důsledně připravit na dalšího soupeře, dodržovat taktiku, kterou si stanovíme a nechat na ledě maximum.

Vám se doposud příliš nedařilo. Jak jste se na Olomouc chystal psychicky?
Pro mě je vždycky klíčový trénink. Když se v něm cítím dobře a daří se mi, projeví se to i v utkání. Pomáhají mi i lidé z Detroitu. Prakticky od doby, kdy jsme byl draftován, jsme v neustálém kontaktu. Rozebíráme zápasy i konkrétní situace, což mě posouvá dopředu.

Můžete prozradit, jak často jste s vedením Red Wings v kontaktu?
Já komunikuji hlavně s člověkem, který má na starost rozvoj brankářů. Jsem za něj hrozně rád, protože je to pohodový kluk, který také sám chytal, takže má k tomu co říct. Voláme si tak třikrát týdně, rozebíráme všechno možné. Za jeho názory a zpětnou vazbu jsem každopádně moc rád.

Jak to teď s vámi vypadá dál? Trenér na tiskové konferenci naznačil, že to možná byl na nějaký čas zřejmě váš poslední zápas v dresu Energie...
Těžko říct, tohle všechno se teprve bude vyvíjet. Zítra má vyjít nominace na MS dvacetiletých, kam bych se strašně rád podíval. Zároveň nevím, zda bych po šampionátu zůstal v Kanadě, nebo se ještě vrátil. V tuhle chvíli nedokážu konkrétně odpovědět, jelikož vážně nevím, uvidíme.

Sezónu máte skvěle rozjetou. Nebyla by škoda opustit Energii?
Další složitá otázka, mému týmu v zámoří se totiž také daří. Ale celá tahle situace není úplně o mně. Těší mě, že se nám daří a já můžu být toho součástí. Vary jsou můj klub. Vyrostl jsem tady, dostal šanci nakouknout do extraligy. Takže tu vždycky budu doma. Kluky budu podporovat i na dálku.

Po debaklu v Boleslavi sbíráte jen vítězství. Svědčí to o pohodě, kterou v týmu máte?
My jsme se snažili ten nepodařený zápas úplně vytěsnit a vypadá to, že se nám to podařilo. Možná nám to paradoxně pomohlo. Vrátili jsme se nohama na zem a začali zase naplno makat. Před námi je ale stále plno utkání. Musíme se na každého soupeře dobře připravit a i nadále podávat výkony, které po nás trenéři vyžadují.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | po 30.11.2020

Moravský výjezd pokračuje v Olomouci