HC Energie Karlovy Vary

Energie vyhrála ve slávistické O2 Areně

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Tvrdý boj o důležité body viděli diváci, kteří navštívili v úterý odpoledne pražskou O2 Arenu. Energie si odváží první tři body pod trenérem Kýhosem a v tabulce předskočila Mladou Boleslav. Zápas nenabídl nějak pohledný hokej, zato ale padl úctyhodný počet branek. O vítězství hostí rozhodla trefa Jana Košťála (na malém snímku) z 54. minuty utkání. V poslední minutě snížili domácí hokejisté na rozdíl jediné branky, ale 17 sekund do konce zpečetil výhru energetiků Petr Kumstát. Ten odehrál dobré utkání, když jednu branku dal a na vítěznou Košťálovi nahrál.
Tipsport extraliga, 28. kolo, út 3.1.2012, O2 Arena
Slavia
Karlovy Vary
2:4
1:1, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 14. Kůrka (Vondrka, Alinč), 60. Vondrka (Micka, Kadlec) - 5. Pech (Gründling), 46. Gřegořek (Mocek, Dej), 54. Košťál (Kumstát), 60. Kumstát. Rozhodčí: Hribik, Minář - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2629. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Roth, Kolařík,, J. Krejčík, Šulc - Kůrka, Alinč, Vondrka - Micka, Kalus, Krenželok - Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - Žejdl, Doležal, Sklenář
Karlovy Vary: Salfický - Mocek, Gulaši, Gřegořek, Gawryletz, Prošek, Grünling, Látal - Skladaný, Skuhravý, Dej - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Kuběna, Zaťovič - Zucker, Vachovec, Kotrla

Komentář k utkání

Začátek utkání byl z obou stran dosti opatrný. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu a dovolit tak skórování soupeři. Následně se Kalusovi nepodařilo zachytit přihrávku od spoluhráče, k odraženému puku se dostal osamocený Lukáš Pech, který vymetl růžek domácí svatyně. Po vstřelené brance se hostující celek dostal na koně a na chvíli uzavřel Slavii ve vlastním pásmu, výraznější šanci si už ale nepřipsal.

V polovině úvodní části ujel karlovarské obraně Michal Vondrka, puk mu sjel z hole a Salfický si rychlým vybruslením z brankoviště celou situaci pohlídal. Slavia si pomalu začala vytvářet příležitosti a ve 14. minutě svoji snahu zúročila. Vondrka si nabruslil do útočného pásma, našel křižným pasem Tomáše Kůrku a ten se z levého kruhu nemýlil.

Hra se se po chvíli uklidnila a ubylo střeleckých pokusů a naopak přibylo více soubojů o puk u mantinelu. Druhá část začala stejně jako první skončila. K vidění nebyla téměř žádná vyložená gólovka. Za zmínku stojí jen příležitost Kůrky, kdy slávistický forvard trefil z bezprostřední vzdálenosti jen beton roztaženého Salfického.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako ta druhá. Po čtyrech minutách závěrečné dvacetiminutovky mohl dostat Slavii do vedení Alinč, kdyby však trefil poloodkrytou branku. Pravidlo nedáš dostaneš zapracovalo a hned z protiútoku se v ponechané výhodě prosadil střelou od modré Petr Gregořek.

Domácí se snažili stav zápasu dorovnat, moc se jí to ale nedařilo a útočil spíše hostující tým. Pojistku přidal sedm minut před koncem třetí části Jan Košťál, který namířil kotouč přesně k tyčce. Slávisté se nevzdali a bojovali, jenže si žádnou gólovou příležitost nevytvořili.

Na konci zápasu měli ještě červenobílí výhodu dvou hráčů na ledě, kdy byl jeden karlovarský hráč vyloučen a domácí navíc odvolali brankáře. Početní výhodu využil 27 sekund před závěrečným hvizdem Michal Vondrka. Do konce utkání ještě pečetil výhru Karlových Varů do prázdné branky nejlepší střelec soutěže Petr Kumstát.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): Z našeho pohledu to bylo nevydařené utkání. Bohužel, neplníme si věci, které si řekneme v kabině. Je trošku nepochopitelné a neomluvitelné, že takový výkon předvedeme v téhle fázi sezony, kdy hrajeme každý zápas o bytí a nebytí. Nemám pro to vysvětlení.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut jsme hráli výborně a vytěžili jsme z toho gól. Nakonec bohužel jen jeden, i když šancí jsme měli více. Domácím se poté podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině měla malinko navrch Slavia, ale postupem času jsme hru vyrovnali. Ve třetí části z mého pohledu rozhodlo to, že jsme měli větší vůli po vítězství, šli jsme za tím hlava nehlava a gól nám tam padnul. Pak jsme se uklidnili. A nebýt zbytečného vyloučení v závěru, tak jsme to v klidu dohráli.

Fotogalerie

Související články