HC Energie Karlovy Vary

Energii zvlhl prach, podlehla Slavii

HC Energie - HC Slavia Praha 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Šestizápasová série karlovarských vítězství v KV Areně je u konce. Domácí v druhém kole nenašli recept na bruslivé a dobře napadající Pražany, kteří díky vítězství stáhli náskok Energie na jediný bod. Jedním z mála, kdo na nedělní večer může vzpomínat v dobré, je Tomáš Rohan (na snímku). Třiadvacetiletý útočník po pohledné individuální akci vstřelil svou první branku v extralize.
Tipsport extraliga, OUT2, ne 4.3.2012
Karlovy Vary
Slavia
1:3
1:2, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 12. T. Rohan - 9. Pospíšil (Vondrka), 11. Micka (Sklenář), 60. Vondrka (technický gól). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Bláha, Jindra. Vyloučení: 8:5, navíc Kotrla 10 min. za nesp. chování. Využití: 0:1. Diváci: 3429. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Gulaši, Gawryletz, Gřegořek, Mocek, Lučka, M. Rohan, Prošek - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Skuhravý, Kotrla - Dej, Sýkora, Skladaný - T. Rohan, T. Klíma, Kuběna
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, J. Krejčík, Krejčí - Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, P. Jelínek, Doležal

Komentář k utkání

Energie vstoupila do nedělního utkání lépe a aktivněji než její pražský soupeř. Dokonce si vynutila faul, ale přesilovku využít nedokázala. A o pár minut později za to domácí pykali. V rozmezí minuty a dvanácti vteřin byla vyloučena dvojice Západočechů a sešívání tohoto zaváhání využili. Tomáš Pospíšil dokázal dostat puk za Mensatorova záda. Netrvalo dlouho a Pražané oslavovali znovu. Trefil se Tomáš Micka. O dvě minuty později odpověděl Tomáš Rohan. Svým premiérovým extraligovým gólem překonal slávistického golmana Kopřivu. Do konce třetiny se pak Energie snažila aktivní hrou vyrovnat, ale Slavia byla rázně proti. Do šaten se tak odcházelo za jednobrankového náskoku hostí.

Druhá perioda začala lehkým tlakem pražského týmu díky pokračující přesilovce z prvního dějství. Hned jak se ale do hry vrátil vyloučený Zaťovič, přebrala taktovku hry Energie. Domácí tlačili svého soupeře před brankářem Kopřivou. V rozhodujících situacích však nedokázali dobře vyřešit situaci, a tak branka nepadla. Domácí však dostali výbornou příležitost. Dva vyloučení slávisté v jeden okamžik znamenali dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Kýhosova družina však nic nevymyslela, a přesilovka tak byla k ničemu. Hosté dohrávali druhou část před Mensatorem. Ani oni ale další branku nepřidali.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s pukem na holích, ale velká řada nepřesností zabránila v rozvoji nějaké slibnější akce. Energii se vůbec nedařily přesilovky, a tak pro ně byla i další, udělená v začátku závěrečné části utkání, zbytečná. Celkově se třetí perioda odehrála z velké části v nestandardním počtu hráčů na ledě. Rozdáno bylo 20 trestných minut, přičemž si ale Kotrla odnesl desetiminutový osobní trest. Tento útočník byl vůbec velkou postavou třetí části. Dal branku, která mu nebyla uznána z důvodu faulu. Konec utkání symbolizovala pouze marná snaha domácích něco s výsledkem udělat. Při hře bez golmana ujel hostující Michal Vondrka se spoluhráčem na Gawryletze. Prvnímu jmenovanému byl nakonec připsán technický gól z důvodu vhození hokejky od Lukáše Pecha. Slavia se výhrou dostala v tabulce play-out na dostřel svému západočeskému soupeři. Tyto dva týmy dělí pouhý jeden bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): Utkání bylo nervózní, pořád jde o strašně moc. Klukům odskakovaly kotouče, často se vylučovalo. Jsme rádi za 3 body z dneška a jdeme dál. Soutěž je ještě dlouhá, rozhodovat budou maličkosti a individuální chyby.

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme selhali v koncovce, neproměnili jsme své šance. O výsledku rozhodlo, že jsme nevyužili přesilovku 5 na 3, zatímco Slavia ano, i když už na led naskočil náš čtvrtý hráč.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | so 3.3.2012

Domácí trojblok zakončí duel se Slavií