HC Energie Karlovy Vary

Energie nezvládla další důležité utkání

HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Utkání padesátého kola čekalo Energii na ledě jejího jediného tabulkového souseda a ve hře byla především lepší výchozí pozice pro blížící se play-out, které Karlovy Vary ani Litvínov nemine. Hosté nezačali nejlépe, brzy inkasovali a jejich ztrátu pak ještě prohloubila další litvínovská branka ve druhé třetině. Hned v první minutě poslední periody dala Energii naději branka Michala Vachovce, na body to však opět nestačilo. Je tak téměř jisté, že energetici v základní části obsadí poslední příčku.
Tipsport extraliga, 50. kolo, ne 28.2.2016
Litvínov
Karlovy Vary
3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 5. Reichel (Kubát), 37. Reichel (Duda, Hořava), 59. Pavlík (Kubát, Hořava) – 41. Vachovec. Rozhodčí: Šír, Hrubý – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 4176. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Litvínov: Petrásek – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula – Gerhát, Hübl, Jánský, Trávníček, Hanzl, Hořava, Reichel, Martynek, Duda, Piroš, Válek, Jurčík
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Dvořák, Tomeček, Benák, Rohan, Redlihs, Baránek – Vachovec, Haščák, Huna, Rachůnek, Marosz, Svoboda, Koblasa, Kůs, Bartek, Gorčík, Osmík, Tomeček

Komentář k utkání

Energetici nezačali v Litvínově ani trochu dobře. Ještě se nestačili ani rozkoukat, s pukem si moc nezahráli a v útoku také příliš nepředvedli, a už lovili puk z vlastní sítě. S chladnou hlavou vyřešil rychlý protiútoku Kubát, který se nenechal rozhodit posledním obráncem a kotouč předložil Kristianu Reichelovi, který neměl problém odkrytou branku trefit. Ani ve zbytku třetiny se Energie příliš neprosazovala a s pukem operovali spíše domácí. Ani ti si ale nedokázali vytvářet žádné obrovské šance, a tak se už skóre v první dvacetiminutovce neměnilo.

A na stejné tempo pak týmy navázaly i v prostředním dějství, které divákům trochu ozvláštnila vyloučení hráčů a následné přesilové hry na obou stranách. S výjimkou Robina Hanzala, který na sebe dokázal upozornit individuální akcí završenou několika dorážkami, však nikdo k vsítění moc blízko neměl. Jedinou branku nakonec přinesl až závěr třetiny, když se početní výhodu za faul Marosze podařilo využít, po chytré přihrávce Radka Dudy, opět Kristianu Reichelovi. A tak vedla Verva před závěrečnou dvacetiminutovkou o dvě branky.

Hned v první minutě se podařilo utkání ještě zdramatizovat Michalu Vachovcovi, kterému se podařilo snížit na 1:2, ale Energii to povzbudilo jen na několik střídání. Hosté měli k dispozici ještě dvě přesilové hry, ale ani to jim nestačilo. V závěru pak už jen gólem v početní výhodě od modré čáry definitivní stvrdil litvínovský triumf Karel Kubát. Litvínov si tak nakonec v poklidu dokráčel pro důležité tři body a vybojoval si cenné tři body před play-out.

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (HC VERVA Litvínov): Myslím, že oproti zápasu v Pardubicích jsme si uvědomili, že musíme jít více do střel. První gól byl sice šťastný, protože se Kristian Reichel snažil nahrávat, ale odrazilo se to k němu zpět a dal gól do otevřené brány, pro takto mladého kluka paráda. Dva góly z přesilovky jsou samozřejmě dobrá známka, protože přesilovky jsou dnes rozhodující věc v zápase. To, že dva góly dal sedmnáctiletý kluk, nás těší, ale v každém případě nás těší také ta výhra a musíme jet dál.

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Já budu stručný. My jsme dostali první gól po chybě, kdy jsme propadli v útočném pásmu. Soupeř ujel do přečíslení tři na jednoho a dal nám první gól. Další věc, která rozhodla, byly přesilové hry. My jsme je nedokázali využít a soupeř využil dvě.

Související články

Preview k zápasu | ne 28.2.2016

K zápasu o šest bodů do Litvínova