HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Mladé energetiky čekají kempy, osmnáctka se postaví Rusku

Dosavadní výborné výkony karlovarských mladíků v letošní sezoně se promítají také do nominací mládežnických reprezentačních výběrů. Napříč třemi kategoriemi bylo nominováno hned sedm energetiků!

Jak karlovarští junioři, tak dorostenci v dosavadním ročníku svých soutěží ještě nepoznali porážku. Zatím skvělá jízda těchto kategorií zaujala i reprezentační trenéry a v kategoriích do šestnácti, sedmnácti a osmnácti let mají Karlovy Vary své zastoupení.

U16

Šestnáctka má na programu od 3. - 6. října přípravný kemp na Zimním stadionu v Hodoníně. Na jihu Moravy nebudou chybět ani dva energetici.

Mezi nominovanými je teprve patnáctiletý obránce Pavol Cipko. Ten sice v dosavadních čtyřech zápasech dorostu zatím nebodoval, v tabulce pravdy je ale na čtyřech kladných bodech a svou defenzivní prací přispívá k dobrým výsledkům týmu.

Cipka doplní na kempu mladší kolega Matěj Zeman. Karlovarský útočník v tomto ročníku naskočil rovněž do čtyř zápasů za dorost a zapsal v nich jeden gól a přidal i jednu asistenci.

U17

Jednoho reprezentanta má Energie i v kategorii do sedmnácti let. Šestnáctiletý Matyáš Váňa v dorostenecké soutěží bodově válí, se třemi góly a čtyřmi asistencemi je čtvrtým nejproduktivnějším dorostencem Karlových Varů.

Sedmnáctku čeká od 3. – 6. října kemp v Hodoníně a Brně. V trenérském štábu pochopitelně nebude chybět ani trenér karlovarských juniorů Václav Eismann.

U18

Reprezentace do omsnácti let se od 4. – 10. října sejde v Příbrami. Svěřence trenéra Petra čekají i tři zápasy proti výběru Ruska. V nominaci je hned čtveřice z Karlových Varů.

Trio Filip Krajčík, Dominik Rymon a Robin Sapoušek vloni dokonce nabralo extraligové zkušenosti, když jim dal trenér Martin Pešout příležitost i v A-týmu.

Rymon je ze všech zmíněných hráčů aktuálně nejproduktivnější. V pěti zápasech nastřílel čtyři branky a na dalších pět přihrál. Za ním je v produktivitě čtvrtý nominovaný reprezentant - Samuel Šmajda, jenž za stejnou dobu nasbíraů osm kanadských bodů.