HC Energie Karlovy Vary

Byl to pro mě specifický zápas, říká Vít Jiskra

Úvodní přípravný duel má za sebou A-tým karlovarské Energie, kdy derby v Sokolově nakonec musely rozhodnout až nájezdy. Na straně poražených stál i útočník Vít Jiskra, karlovarský odchovanec, který však v uplynulých sezonách nabíral potřebné zkušenosti právě v dresu Baníku.

Víťo, máte za sebou úvodní zápas přípravy. Ten je vždy specifický, jaký byl pro tebe?
Pro mě byl specifický dost, už z toho důvodu, že jsem tady v Sokolově strávil pár sezón a vlastně většinu kluků z týmu znám. Jsou to moji dobří kamarádi stejně jako kluci z karlovarského týmu, takže hrát tady na stadionu je pro mě vždy zvláštní, ale já jsem si ten zápas užil. Bohužel pro diváky to asi nebyl moc záživný zápas, ale takové ty první zápasy v sezóně jsou. Není to prostě úplně hokejové, ale musíme to teď odmakat.

Zmínil jsi, že ten zápas byl pro tebe hodně specifický, tím že jsi tady poslední sezóny hrával. Proběhlo nějaké hecování ze strany protihráčů?
Tak hecování úplně ne, jenom jsme s kluky zdravili. Popřáli jsme si hodně štěstí do zápasu a po zápase jsme si popřáli hodně štěstí do sezóny. Myslím si, že se s nimi budu dál normálně potkávat a budeme se dál vídat.

Jak ses cítil na ledě?
Zápasová pauza byla opravdu dlouhá, takže je vždy náročné se do toho zase dostat, získat herní návyky. Snad se co nejdříve do toho zase dostaneme.

Hráli jste dnes jenom na deset útočníků, dostal ses častěji do hry, i na přesilovku. Je to pro tebe určitě lepší, je to tak?
Jsem rád, když jsem mnohem víc na ledě. Akorát teď na začátku, kdy ještě nemáme takovou fyzičku, tak to bylo dost náročné, ale určitě budu rád, když toho času na ledě budu dostávat co nejvíc.

Do nové sezóny jdete s novým trenérem, Davidem Brukem. Bereš to třeba i tak, že máš zase další šanci se ještě víc ukázat?
Já osobně se na to velmi těším. Zkusím se probojovat do kádru a získat si nějaké stabilní místo. Zatím nevím, jak to bude, ale můj cíl je jasný. Budu se snažit získat nějaké místo v týmu, abych byl týmu platný, a doufám, že se tady udržím.

Je pro tebe ještě větší motivace, když jsi karlovarský odchovanec, ukázat se doma a hrát za ten mateřský klub?
Já jsem od malička vyrůstal na Energii, na plechárně a vždy jsem chtěl hrát za áčko. Teď si ten sen můžu plnit, tak budu dělat vše pro to, abych si ho mohl plnit i nadále.

Děkuji za rozhovor.

Související články