HC Energie Karlovy Vary

700 zápasů? Krásné číslo, chci hrát ale co nejdéle, říká Stříteský

Souboj s Libercem měl speciální náboj, obránce Matěj Stříteský totiž naskočil ke svému sedmistému extraligovému startu. V utkání měli převahu Severočeši, díky skvělému comebacku Energie vše dospělo až do prodloužení. V něm rozhodla vyloučení, Karlovarští ale po velkém boji zapsali alespoň důležitý bod.

Matěji, jak jste si užil sedmistý extraligový zápas?
Určitě bod dobrý vzhledem k vývoji utkání. Liberec je opravdu těžký soupeř, potrestal víceméně každou naši chybu, kterou jsme jim nabídli. Chtěli jsme to před diváky určitě urvat, abychom si s nimi mohli zařvat. Nepovedlo se to, mrzí nás to, ale dotáhnout stav 1:3 na 3:3 také není špatné. Měli jsme několik šancí, ale řekněme si narovinu, že dvě třetiny nebyly z naší strany úplně v nastavení, ve kterém jsme chtěli nastoupit.

Na druhou stranu jste měli v prvních deseti minutách druhé části herní převahu...
Jak jsem říkal, rozhodlo trestání našich chyb ze strany Liberce. Vytvořili jsme si sice šance a tlak, ale soupeřův gólman nám to pochytal. Nedostávali jsme se k dorážkám a to je prostě obrovský rozdíl.

Co jste si řekli před třetí třetinou?
Přišli trenéři a řekli nám, že to takhle nejde. Že to není to, s čím ani zdaleka chceme vstoupit do play-off. Měli jsme také hrát jednoduše, nepřetahovat střídání a být živější, mít větší pohyb.

Byla tedy to vyrovnání něco, čím se chcete prezentovat i v play-off?
Myslím si, že ano. Máme na přípravu už jen několik dní. Je to určitě hra, kterou se chceme prezentovat. Musíme hrát poctivě, jednoduše ze třetiny, napadat soupeře a dostávat je tím pod tlak. Ony pak ty chyby od nich přijdou a musíme je využívat.

V tabulce je to velmi na těsno, aktuálně byste šli do vyřazovací části proti Kometě. Je ještě tedy motivace urvat první osmičku a začínat na domácím ledě?
Trenéři nám po zápase řekli o stavu na posledních příčkách. Narovinu nám řekli, že na Kladno chceme jet v play-off sestavě. Nechci říct, že jedeme do Kladna vyhrát, ale jedeme s nastavením, že je to začátek play-off a budeme si chtít vyzkoušet určité věci.

Do posledních zápasů jste nastoupil v obranném páru s Matteem Kočím, jak se vám s ním hraje?
Musím říct, že se mi s ním hraje výborně. Je to velice talentovaný kluk, má ještě kariéru před sebou. Chtěl bych mu popřát pevné zdraví a ať na sobě nadále pracuje.

Nyní už pojďme k vašemu milníku, 700 je krásné číslo, ale nepředpokládám, že se tady chcete zastavit...
Je to samozřejmě krásné. Určitě se zde nechci zastavit, ale jsou tu stále určité okolnosti. Zaprvé je to zdravotní stav a když mi to žena dovolí, tak chci určitě hrát co nejdéle. Samozřejmě také pokud budu na ledě platný a nebudu jen do počtu. Pokud tedy budu mít nějakou výkonnost, tak chci vydržet, dokud to půjde.

Máte nastavenou ještě nějakou vyšší metu? Třeba 1000 zápasů?
Jo, to by bylo hezké. Pojďme si ale říct, že budu chtít hrát co nejdéle a uvidíme, kde se to zastaví.

Strávil jste jednu sezonu také v Liberci, jaké je nastupovat proti nim?
Už je to dávno. Vystřídal jsem klubů docela dost, tak je to také jiné. Za sezonu hrajete s tím klubem čtyřikrát. Není to proto nic extra. Zápasy s Libercem jsou ale fajn, hrají poctivě, nedají soupeři nic zadarmo. Rozhodně mě to tlačí k tomu podávat co nejlepší výkony než takové ty zápasy, ve kterých se jakoby odklouže. Nechci říct, že výsledek je jasný, ale tím, že hrají dlouhodobě na špičce, jsou souboje s nimi kvalitní.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 3.3.2023

Havlín: O osmičku ještě zabojujeme!

Reportáž | pá 3.3.2023

Energetici bojovali, s Tygry berou bod!