HC Energie Karlovy Vary

Boj o osmičku pokračuje, do Varů míří Liberec

Boj o osmičku pokračuje! Energetiky čekají dva poslední duely základní části. Již v pátek hostí na svém ledě Liberec. Tygři ještě bojují o elitní čtyřku zajišťující přímou účast ve čtvrtfinále play off. Přiblíží se ji vítězstvím v lázeňském městě? Nebo se budou radovat svěřenci trenéra Bruka? Utkání startuje v 18:00. Vstupenky je možné zakoupit online nebo přímo na místě. Pokladny budou otevřeny hodinu a půl před zápasem.

Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O SOUPEŘI

Liberec nebyl v celé základní části příliš výrazný. Střídal dobré výsledky s horšími. Dařilo se mu ale bodovat. Bílí Tygři dovedli hned osmnáct zápasů do prodloužení, či samostatných nájezdů. A pouze ve třinácti případech nezískali ani bod. Méně porážek po šedesáti minutách zaznamenaly už jen Pardubice s Vítkovicemi.

Aktuálně drží Liberec sedmizápasovou šňůru vítězství. Naposledy zdolali svěřenci trenéra Augusty na svém ledě lídra z Pardubic 5:1 a i díky tomu jsou stále ve hře o přímý postup do čtvrtfinále. Čtvrté místo aktuálně drží hradecký Mountfield, jenž má dvě kola před konce na Liberec náskok dvou bodů.

Jestli mají ještě Tygři co zlepšovat, pak jsou to určitě speciální týmy. Liberecká přesilovka i oslabení patří k průměru extraligy. Naopak spokojeni mohou být s předsezónními posilami. Vydařilo se angažování lotyšského obránce Uvise Janise Balinskise (11+22), kterého brali jako náhradu za Ladislava Šmída. A očividně to byla trefa! Ofenzivní obránce je aktuálně nejproduktivnějším zadákem i nejlepším střelcem celé extraligy. Povedl se také Oscar Flynn (21+16), který vládne týmovému bodování a je nejlepším libereckým střelcem. O bod méně mají na kontě klubové ikony, útočníci Michal Birner (15+21) s Tomášem Filippim (12+24). Devízou Liberce je také perfektní brankář. Petr Kváča je s úspěšností zákroků 92,54% na druhém místě mezi extraligovými brankáři.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Mikyska, Huttula, M. Kočí, Stříteský, Rohan, Havlín – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň – Juusola..

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (C), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Šír (A), Rychlovský – Jenčovský, Vlach, Dlouhý.

Z ŠATNY ENERGIE

Poslední zápas odehrála Energie v neděli, kdy na svém ledě porazila českobudějovický Motor 5:1. První branku v sezóně a zároveň karlovarském dresu vstřelil útočník David Kofroň, pro kterého to je velká psychická úleva a vzpruha. Další branky pak přidali kapitán Jiří Černoch, Jan Hladonik, Petr Koblasa a Martin Kohout. Třiatřicet úspěšných zákroků si připsal velmi dobře chytající Štěpán Lukeš.

Speciální zápas odehraje v pátek obránce Tomáš Havlín. Urostlý bek přišel totiž do Karlových Varů právě z liberecké organizace, kde předtím strávil dlouhé roky. „Snažím se na to nějak nemyslet, ale ty zápasy samozřejmě jsou nějak jiné. Strávil jsem tam nějakých 14 sezon, takže trochu jiné to je, ale myslím, že ve chvíli, kdy přijde zápas tak na to nemyslím a je to duel jako každý jiný. Je ale pravda, že možná před zápasem nebo po něm nad tím člověk přemýšlí trochu jinak.“ Zároveň si velmi dobře uvědomuje důležitost utkání. ¨

Energie bojuje o elitní osmičku, Bílí Tygři zase mají ještě šanci postoupit přímo do čtvrtfinále play off. Důležité ale bude hlavně rozpoložení, ve kterém vstoupí karlovarští hokejisté do klíčové fáze sezony. “Určitě. Nejde jen o tu osmičku, ale i o to, abychom zakončili základní část v nějakém dobrém rozpoložení a herní pohodě. To bychom chtěli přenést do předkola, protože člověk tam určitě nechce jít po dvou prohrách. Myslím, že pro nás bude důležité, abychom si udrželi dobré rozpoložení a přenesli to do předkola.“

Stříteský odehraje 700. zápas, Koblasa oslaví stovku gólů

Začátek utkání s Libercem se ponese ve slavnostním duchu, oceněni totiž budou hned dva energetici, kteří v minulých utkáních dosáhli či dosáhnou na významné hokejové milníky. Útočník Petr Koblasa před nedávnem překonal hranici 100 vstřelených extraligových branek, obránce Matěj Stříteský pak naskočí právě v pátek do svého sedmistého zápasu v nejvyšší soutěži.

S Gienger Bohemia o 20.000 Kč

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 3.3.2023

Havlín: O osmičku ještě zabojujeme!

Reportáž | pá 3.3.2023

Energetici bojovali, s Tygry berou bod!