HC Energie Karlovy Vary

A zase ty sjezdovky! Junioři vyrazili na tradiční soustředění do Božího Daru

Konec května se pro karlovarské juniory už tradičně nese v duchu soustředění na Božím Daru. A nejinak tomu bylo i letos. Svěřence trenéra Václava Eismanna čekal tradiční program v čele s neoblíbeným výběhem tamní sjezdovky. A letos k tomu opět nechyběl déšť.

„Drželi jsme se standardního formátu. V pátek ráno byli kluci ve velkém diskomfortu na sjezdovce, odpoledne jsme zvolili tělocvičnu, protože počasí opravdu nebylo příznivé. Večer nás pak čekalo fotbalové utkání v Hroznětíně. Celkový program je víceméně stejný. Rozhodl jsem se ale dát větší prostor kolegům, ať už je to asistent Jiří Parkmann nebo Marek Zapletal. Myslím si, že to, co měli na starosti, tak se toho zhostili velmi dobře,“ popsal program čtyřdenního soustředění dlouholetý hlavní kouč juniorů Václav Eismann.

Ten už v týmu nemohl počítat s hráči ročníku 2002 v čele s loňským kapitánem Lukášem Adámkem, naopak přivítal několik nových tváří z karlovarského dorostu. A jak si hráči na Božáku vedli?

„Je to různé. Musím říct, že kluci se s tím každý perou v rámci svých možností velice dobře. Ti, kteří tuší a vědí, co je čekalo, na to byli připraveni. Ti, kteří to netušili, jsou často překvapeni. Vzájemně si ale pomáhají,“ zhodnotil výkon svých svěřenců aktuální kouč české reprezentační sedmnáctky.

Junioři do horského prostředí vyrazili už poněkolikáté. A není důvod nic měnit.

„Je to velké vytržení ze stereotypu, který zažíváme u nás. Každý rok tu nacházíme opravdu výborné podmínky. Musím říct, že prostředí Božího Daru i penzionu Engadin, které já mám osobně velice rád, je pro nás naprosto vyhovující a jsme rádi, že sem můžeme jezdit.“

Trénink je náročný, ale užili jsme si to, shodují se Šlechta s Králem

Na karlovarské juniory čekal od čtvrtka do neděle bohatý a hodně náročný program. Tím, kdo jej neprožil poprvé, byl i útočník Robert Šlechta.

„Bylo to samozřejmě náročné, ale s ohledem na to, jaká nás čeká sezona, tak si myslím, že je to potřeba. Zatím to zvládáme. Nejtěžší pro mě byly sjezdovky, letos byly opravdu náročné. Musím říct, že jsme si s klukama hodně sáhli. Bylo to hodně těžké,“ zhodnotil náročnou šichtu osmnáctiletý útočník.

Premiéru v krušnohorském drilu si naopak prožil Tomáš Král, sedmnáctiletý forvard, jenž postoupil mezi juniory z dorostu. A i jemu nejvíc nechutnaly obávané výběhy.

„Nejtěžší byly sjezdovky, protože to byl opravdu hnus, navíc počasí tomu vůbec nepřálo. Ani včerejší Ježíškova cesta taky nebyla úplně příjemná. Tréninky jsou těžší, dnes jsem si málem sáhl na dno, ale myslím, že to k tomu prostě patří.“

Soustředění ale není jen o tom sáhnout si na dno svých fyzických schopností. Důležité je i správně utužit kolektiv před novou sezonou.

„Parta je tady skvělá. Moc nám to pomáhá, hlavně v tom závěru, kdy nás kluci povzbuzují a vzepřou nás k lepším výkonům,“ shodují se shodně oba útočníci.

Fotogalerie