HC Energie Karlovy Vary

Beránek: Věřím, že letos uděláme krok kupředu

Sezonu 2021/22 si stejně jako tu předešlou prodloužil o příjemné reprezentační povinnosti. Útočník Ondřej Beránek se už ale zapojil do přípravy karlovarského A-týmu a vyhlíží nový, lepší extraligový ročník než byl ten minulý.

Energetici dřou už sedmý týden, šestadvacetiletý Ondřej Beránek se ale do jejich přípravy zapojil později. Důvod je jasný, důrazný forvard dostal od trenérů volné po dlouhé sezoně, ve které s Energií došel do předkola play-off a následně dostal šanci i v reprezentaci.

„Sezonu na klubové úrovni hodnotím jako neúspěšnou. Chtěli jsme udělat další krůček kupředu, což se nám nepodařilo. Věřím ale, že ho letos uděláme. Bude to určitě lepší,“ věří zkušený útočník, který v Karlových Varech působí už od sezony 2012-13, kdy přišel jako posila do karlovarského dorostu.

Za deset let v lázeňském městě si prošel lecčím, s juniorkou hrál MHL, s Áčkem zažil nepříjemný sešup o patro níž, i sladký návrat zpět mezi elitu. Mezi ní se energetici v pohodě drží, poslední tři sezony navíc pokaždé došli do předkola.

TELH 2021-22
OndřejBeránek
útočník
Z 57
G 11
A 10
+/- +8

Jenže jednou je zastavil Covid, který nedovolil sezonu dohrát a následně dvakrát Pardubice. Loni navíc energetici nemohli využít ani domácí prostředí a hrát play-off v Chomutově.

„V domácí hale by bylo určitě více lidí než v Chomutově. Myslím si, že i na tom výsledku by to něco zanechalo. Takhle to ale dopadlo a my to musíme přijmout,“ nechce hledat příčiny loňského nezdaru Beránek.

Tři postupy do předkola se nesly díky rukopisu trenéra Martina Pešouta, ten už ale v Karlových Varech po pěti sezonách působit nebude. Novým mužem na karlovarské střídačce je David Bruk.

„Každý trenér má něco jiného. Budou tam nějaké novinky. Budu rád, když se zase něco naučíme. Snad to bude ještě lepší,“ věří v úspěšnou sezonu havlíčkobrodský odchovanec.

Ta loňská přitom z jeho osobního hlediska neskončila úplně špatně. Energetici sice vypadli v předkole, Beránek byl ale opět, stejně jako před rokem, povolán do kempu národního týmu před mistrovstvím světa. A vydržel v něm skoro až do konce.

„Příště bych se chtěl dostat ještě dál. Teď jsem se dostal poměrně daleko, takže bych byl rád, kdyby to příští sezonu už klaplo a já se dostal na tu nejvyšší metu,“ vyhlíží svůj sen, kterým by byla účast na světovém šampionátu Beránek.

Napodobil by tak své loňské spoluhráče Jakuba Fleka a Jiřího Černocha. Ti si prošli celým reprezentačním kempem a na světovém šampionátu následně vybojovali skvělý bronz.

„S většinou z nich jsem tam byl až do konce, takže vím, jak to tam probíhalo. Koukal jsem a fandil jsem jim. Věřil jsem, že placku udělají a musím jen gratulovat,“ říká.

Dočká se už v příští sezoně?