HC Energie Karlovy Vary

Bernad: Chyběly góly. Prohráli jsme vyrovnané utkání

První západočeské derby kariéry pro něj začalo skvěle. Už po necelých pěti minutách poslal Energii do vedení, a v utkání zapsal ještě asistenci. Ani jeho bilance 1+1 ale na zisk bodů nestačila. Řeč je o ofenzivním obránci Davidu Bernadovi, který po prohraném derby jen těžko hledal slova.

Davide, prohráli jste derby 3:6. Co bylo příčinou té porážky?
Góly. Bohužel neproměňujeme šance. Myslím, že jsme rozhodně nebyli horším týmem. Určitě ne na to dostat tady šest branek. Měli jsme plno šancí, které jsme neproměnili. Bohužel nás pak srazila vyloučení. Plzeň se dostala na koně a potrestala naše chyby. Ale dostali jsme šest gólů a tak by to prostě být nemělo.

Je něco pozitivního, co si můžete z tohoto zápasu odnést?
Myslím si, že dobrých věcí tam bylo více. Já bych nám nic extrémně ani nevyčítal. Potřebujeme se vždy chytit nějakým ošklivým, špinavým gólem. Máme tady několik šikovných hráčů, kteří góly dávat umí. Ale v Plzni nám to bohužel nelepilo. Soupeř vyhrál vyrovnaný zápas, jen výsledek hovoří bohužel trochu jinak.

Vy jste dal první gól v dresu Energie. Je to pro vás alespoň malá útěcha?
Vůbec ne, to hoďte bokem. Když dostaneme šest branek a prohrajeme, je úplně jedno kdo dává za nás góly. Potřebujeme hlavně začít vyhrávat.

Odehrál jste premiérové západočeské derby, jak jste si užil jeho atmosféru?
Atmosféra byla skvělá. Plzeňští fanoušci tady vždy fandí dobře, ale já bych chtěl vyzdvihnout ty naše, kteří přijeli v hojném počtu. A i když jich tu bylo významně míň, tak byli slyšet a hnali nás. Takže jim děkuji za podporu. Doufám, že na nás nezanevřou a budou nás jezdit podporovat i nadále.

Další zápas hrajete v neděli na Spartě. Jak se připravit na tohoto těžkého soupeře?
Stejně jako na všechny. Musíme hrát na maximum a nechat na ledě vše. Hrát obětavě, dát nějaké góly a prostě urvat vítězství.

Děkuji za rozhovor.

Související články