HC Energie Karlovy Vary

Betony? Asi jsou ještě na celnici, směje se Frodl. V premiéře chválil spoluhráče

Premiéru v karlovarském dresu si v přípravném zápase proti Kladnu odbyl brankář Dominik Frodl. Ten svým výkonem pomohl týmu k první výhře v letošní přípravě. „Musím pochválit kluky, protože hráli výborně. Myslím si, že jsme byli během celého zápasu lepším týmem,” zhodnotil zápas gólman energetiků.

Dominiku, už jste se těšil do akce?
Těšil jsem se. Pro mě byla pauza osobně ještě delší, jelikož jsem poslední zápas chytal před Vánoci. Potom jsem si zlomil ruku. Následně jsem už do žádného zápasu nenastoupil. Těšil jsem se tedy o to víc. Bylo to první utkání v novém týmu a člověk se chce ukázat.

Jaké jsou vaše bezprostřední dojmy z prvního startu za Karlovy Vary?
Musím pochválit kluky, protože hráli výborně. Myslím si, že jsme byli během celého zápasu lepším týmem. Neměl jsem moc práce, až na třetí třetinu. Tam jsem si to ale způsobil sám, protože jsem nejdřív vyhodil puk a potom jsem měl ještě zmatky. Nakonec utkání hodnotím pozitivně. Vyhráli jsme, to je důležité.

Máte novou masku, ale ještě staré betony. Jsou ještě na nástřiku nebo ve výrobě?
Asi někde na celnici (smích). Čekám na proclení a potom mi snad dorazí.

Máte také novou roli - manžel. Jak jste si zvykl na chomout?
Přijde mi to furt stejné, jen jsem o půlku chudší (smích). Svatbu jsme si užili, byl to náš hezký den, ale vše pokračuje stejně. Jsme spolu už mnoho let a je to pořád fajn.

Jak probíhá vaše aklimatizace v Karlových Varech?
Mám z toho zatím skvělý pocit. Všichni lidé, kteří se kolem nás pohybují, ať už je to vedení či realizační tým, jsou na jedničku. Stejně tak kluci v kabině. Podstatné se ukáže až v půlce září, ale zatím mám dobrý pocit a doufám, že to tak bude pokračovat i dál.

Stihl jste už poznat město?
Ano, jsem v Karlových Varech už čtvrt roku. Město jsem tedy prošel a dostal jsem se i do okolí Karlových Varů.

Sblížil jste se i s novými zahraničními hráči?
Hokejová kabina je krásná v tom, že člověk do ní hned zapadne. Z většinou hráčů se od pohledu nebo z ligy známe. Je tam samozřejmě nějaký proces, ale ten je naprosto bezproblémový. Pokud je parta zdravá, vezme mezi sebe kohokoliv. Teď si na sebe musíme zvyknout po hokejové stránce, kluci musí vědět, co mohou ode mě čekat. Přesně o tom jsou přípravné zápasy a také abychom byli stoprocentně připravení na ligu.

A jak tito hráči komunikují, jak se dorozumívají s trenérem?
Kluci jim všechno překládají. Pokud jim chci něco důležitého říct, tak to také v angličtině přelouskám.

Představení předsezonních posil bylo ve stylu Pána prstenů. Také na sobě nesete to břímě v podobě prstenu až do Mordoru?
Pána prstenů jsem sice kdysi viděl, ale tady to bylo způsobeno mou přezdívkou. Moc se mi to líbilo. Trend ve světě je nyní takový, že se týmy snaží po marketingové stránce dělat hezký a zajímavý kontent. V Čechách se to některým klubům velice daří a my jako Karlovy Vary, jsme to pojali opravdu pěkně.