HC Energie Karlovy Vary

Bojím se, aby na kluky zbyly lístky, směje se Lukeš

V sezoně se Štěpán Lukeš stěhoval z Hradce Králové do Karlových Varů, kde místní Energii pomohl do předkola play off Tipsport extraligy. Výkony šestadvacetiletého gólmana gradovaly, a tak si velmi hlasitě řekl o reprezentační pozvánku. Po prvním kempu ve Znojmě si řekl o delší čas, a proto se s národním týmem mohl vrátit do chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde to velmi dobře zná.

V dětském věku každý malý hokejista snil o tom, že obleče národní dres a dostane se na velký turnaj. Kus cesty k takovému snu už ušel také Štěpán Lukeš, který možná bude hájit branku reprezentace tam, kde to dobře zná. Vždyť prošel akademií Pirátů a v chomutovském dresu poprvé nastoupil do Tipsport extraligy.

„Na jednu stranu je to super, protože to mám kousek domů. Pokud vyjde i zápas, tak rodina může přijet a uvidí mě v národním dresu,“ odhalil spokojeně brankář Karlových Varů. „Kolik by přišlo rodinných členů tak nějak vím. Bojím se, aby zbyly lístky i pro kluky,“ vtipkoval ještě.

„Určitě je to milník v kariéře, který bych chtěl udělat. Do mistrovství světa je ještě hodně času, takže se spíše upínám na týdenní fáze než na cíl. Ten kdyby vyšel, bylo by to skvělé,“ uvědomoval si Štěpán Lukeš. „Rozhodně bych přijal i pozici třetího brankáře. Nic bych proti tomu neměl a myslím si, že bych si to i tak užil,“ odpovídal na další otázku.

Pokračování rozhovoru se Štěpánem Lukešem čtěte na hokej.cz