HC Energie Karlovy Vary

Čaroděj Novotný má druhou nulu v řadě. Je to týmová práce, říká skromně

Vítězná šňůra prodloužena po vítězném derby. Lepší zakončení týdne by si asi hokejisté karlovarské Energie těžko představovali. Mužstvo pod taktovkou trenéra Pešouta v dosavadním průběhu sezony navazuje na dobré výsledky z té loňské.

Západočeské derby má pokaždé mimořádný náboj. V prvním střetnutí dvou rivalů v letošním extraligovém ročníku se radovala karlovarská Energie, zápas rozhodla trefa Tomáše Vondráčka z 19. minuty. Více branek KV Arena neviděla.

Energetici si tak připsali do tabulky další tři body po úspěšně zvládnutém vyhroceném derby. Jedinou kaňkou na celém představení byla neúčast diváků, kteří v tak napjatém utkání zkrátka chyběli.

„Derby je vždy pikantní. Jsem rád za to, že jsme urvali tři body. Jenom mě mrzí, že tu nemohli být diváci a nemohli se radovat, říct si, že jsme porazili Plzeň. Ta doba je špatná. Je to škoda, tady když hraje Plzeň, tak ti fanoušci jsou zase o krok více vybouření, než kdy jindy. My také. Mrzí mě hodně, že tu lidé nejsou, protože by si to zasloužili a oslavili by s námi vítězství,“ říká Filip Novotný.

#KVAvPLZ
FilipNovotný
brankář
MIN 60
Z 35
IG 0
%Z 100

Právě o brankářské výkony se mohou Karlovarští v posledních zápasech opřít. Na Novotného nulu proti Hradci navázal skvělým výkonem Jan Bednář, jenž skvěle zvládl svůj záskok a pomohl porazit Brno.

Start svého mladšího kolegy si i přes absenci nenechal ujít. „Já jsem hrozně rád. Honza je talentovaný gólman a hrozně mu fandím. Škoda, že mu to zatím nevyšlo do Kanady, takže se tu zapojil s námi. Já budu jenom rád, když nám pomůže a budeme spolu sbírat ty body, budeme v tabulce tam, kde chceme a hlavně pomůžeme týmu oba dva. Těch zápasů je hodně, takže ani jednomu neuškodí, když si odpočine a ten druhý ho zastoupí.“

Před derby se Filip Novotný vrátil. Plzeň si na karlovarském čaroději vylámala zuby, za jeho záda neprošel ani jeden z pětatřiceti pokusů. Pro jihlavského rodáka to bylo druhé čisté konto ve druhém startu po sobě.

„Cítím se dobře, kluci mi hodně pomáhají. Je to celé týmová práce, takže hlavně musím poděkovat jim, protože teď hrajeme fakt do obrany. Rozhodují vždy jeden, dva góly. Pokud takto budeme hrát dál, tak můžeme hrát a dělat body s každým,“ hlásí maskovaný muž Energie.

Proti indiánům pomohla Novotnému jednou také branková konstrukce. Hostující lídr Milan Gulaš napřáhl ve střední třetině a jeho bomba jen orazítkovala tyč. „Já jsem na něj koukal celý zápas, pořád jsem si na něj dával pozor. Pár sekund do konce a on vystřelil z půlky. Přede mnou stál bek, který mi to nechtěně lízl hokejkou a úplně to změnilo směr, ale naštěstí to byla tyčka. Naštěstí to byl tentokrát bod pro mě, ne pro něj,“ těší devětadvacetiletého gólmana.

Související články