HC Energie Karlovy Vary

Byl to takový pašerák, říká o rozhodující brance Vondráček

Jedinou brankou rozhodl první západočeské derby Tomáš Vondráček. Střela v první třetině se dostala až za Frodla. „Byl to takový pašerák. Chtěl jsem mířit trochu jinam, ale svezlo se mi to. Brankáři to pak prošlo mezi nohama. Nestěžuji si,“ hodnotí rozhodující moment Vondráček.

Tomáši, letošní první západočeské derby je minulostí, jak jste se na utkání těšili?
Těšili jsme se hodně. Připravovali jsme se. Škoda jen, že tu nemohli být diváci, byli ochuzeni o tu výhru, ze které by měli určitě radost. Jsme ale rádi, že máme další tři body do tabulky. Snad se nám podaří natáhnout tu vítěznou šňůru ještě o kousek.

Jak moc vám chyběla fanouškovská atmosféra, která západočeská derby doprovázela?
Co jsem vloni zažil, tak to bylo skvělé. Samozřejmě nám to chybělo, hnalo by nás to ještě více dopředu. Snad se situace zlepší a na další duel s Plzní tu budou.

Jak důležité jsou tři body proti týmu jako je právě Plzeň?
Je to určitě důležité, i na podporu sebevědomí. Do dalších zápasů by nás to mohlo nakopnout.

Dokázali jste vyhrát nejtěsnějším možným výsledkem. Nepomýšleli jste na gólovou pojistku?
Šancí jsme měli dost, bohužel nám to tam nepadlo. Přišlo mi, že příležitosti tam byly, měli jsme i více ze hry. Hlavně, že jsme to udrželi a gól nedostali. Filip Novotný nás výborně podržel.

Jedinou brankou jste duel rozhodl právě vy. Nemyslíte si, že gólman vaši střelu trochu podcenil?
Byl to takový pašerák. Chtěl jsem mířit trochu jinam, ale svezlo se mi to. Brankáři to pak prošlo mezi nohama. Nestěžuji si.

Dokázal jste se prosadit i v posledním střetnutí, tehdy s kapitánským céčkem na hrudi. Jaké to pro vás bylo, vést tým k výhře nad Kometou?
Venca byl pořád na střídačce, takže já jsem měl jen céčko za něj. Jinak se ale nic nezměnilo. Na Kometu mám krásné vzpomínky, ale nezlobím se, když je porazíme.

Václav Skuhravý se dnes vrátil do sestavy. Pomohla vám nějak jeho přítomnost po vašem boku?
Samozřejmě. Pomáhá hlavně svými zkušenostmi. Jsem na něj zvyklý a už vím, co od něj čekat. Cením si toho, že je zpátky a doufám, že mu poslouží zdraví, tak aby už žádný zápas nevynechal.

Filip Novotný si dnes připsal čisté konto, co dodat k jeho výkonu?
Je to pro něj druhá nula v řadě, takže skvělé. Doufám, že mu to vydrží. Bude muset do zápasu chodit ve stejných trenýrkách, aby ho štěstí neopustilo (smích).

Díky za rozhovor!

Související články