HC Energie Karlovy Vary

Černoch s Beránkem nominováni na Karjala Cup!

Hned dvojnásobné zastoupení bude mít karlovarská Energie na úvodní reprezentační akci sezony. Hlavní trenér národního týmu Kari Jalonen ve své nominaci na úvodní podnik Euro Hockey Tour totiž ukázal i na dva útočníky Energie, Ondřeje Beránka a Jiřího Černocha.

Oba karlovarští útočníci patří již mezi pravidelné reprezentanty. Jiří Černoch poprvé nakoukl do seniorského národního týmu v přípravě na loňské mistrovství světa. Zatímco tehdy si nominaci v nabité konkurenci nevybojoval, letos už ano a výsledkem byly povedené výkony a především zisk bronzové medaile. Za reprezentační A-tým doposud odehrál 21 utkání s bilancí sedmi gólů a čtyř nahrávek. Za Energii letos zatím odehrál šestnáct utkání s bilancí čtyř gólů a stejného počtu asistencí.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje Ondřej Beránek rozjede v národním týmu dokonce už pátou sezonu. Během dosavadních představení v českém dresu odehrál 24 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky a na dalších pět nahrál. Beránkovi se vyvedl náramně i vstup do letošní sezony na klubové úrovni, když v šestnácti duelech hned šestkrát skóroval a je druhým nejlepším střelcem Energie.

Česká nominace na Karjala Cup

Brankáři:
Marek Langhamer (Ilves Tampere, FIN), Aleš Stezka (Vítkovice), Roman Will (Pardubice).

Obránci:
Tomáš Dvořák (Pardubice), Martin Jandus (Sparta Praha), Jan Košťálek (Pardubice), Tomáš Kundrátek (Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Vojtěch Mozík (Rögle, SWE), David Němeček (Sparta Praha), David Sklenička (Brynäs, SWE), Jan Ščotka (Kometa Brno), Libor Zábranský (Jukurit, FIN).

Útočníci:
Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba Karlovy Vary), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), Luboš Horký (Kometa Brno), Filip Chlapík (Ambri-Piotta, SWI), Petr Kodýtek (Plzeň), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), Radan Lenc (HV71, SWE), Adam Musil (Pardubice), Jiří Smejkal (Oskarshamn, SWE), Michael Špaček (Ambri-Piotta, SWI), David Vitouch (Sparta Praha), Marek Zachar (Hradec Králové), Patrik Zdráhal (Litvínov), Hynek Zohorna (Oskarshamn, SWE).

Rozpis Karjala Cupu

Čtvrtek 10. listopadu:
17:30 Švýcarsko – Finsko (Turku)
18:30 Česko – Švédsko(České Budějovice)

Sobota 12. listopadu:
11:30 Švédsko – Švýcarsko (Turku)
15:30 Finsko – Česko (Turku)

Neděle 13. listopadu
11:30 Česko – Švýcarsko (Turku)
15:30 Finsko – Švédsko (Turku)