HC Energie Karlovy Vary

Cítil jsem velký zájem a důvěru, říká Frodl po příchodu do Energie

Na tenhle post cílilo vedení karlovarské Energie jako svou hlavní prioritu. A podařilo se! Na pozici prvního brankáře přichází jeden z nejlepších extraligových gólmanů Dominik Frodl! „Rozhodně není tajemstvím, že čtvrtfinále bude v příští sezóně náš cíl,“ potvrzuje klubové ambice jedna z hlavních předsezonních posil.

Dominiku, vítejte v Karlových Varech. Jak jste se těšil na západ Čech?
Těšil. Jsem tady dnes vlastně poprvé, kromě zimáku. Jedeme sem vybírat nějaké bydlení. Těším se, až se půjdu poprvé podívat na kolonádu a obejdu si Vary i jinak než jen jako cestu na zimák.

Jak se zrodil váš přesun do Varů. V Pardubicích jste měl ještě smlouvu, tak jak se to všechno nakonec seběhlo?
Tak ta historie, to je složité (úsměv). Minulou sezónu přišel do Pardubic Roman Will. Já se s ním chtěl samozřejmě o to místo porvat. Na začátku sezóny jsme se v brance střídali, ale pak jsem si zlomil ruku a tím pro mě sezóna vlastně skončila. Sám jsem ale věděl, že chci a potřebuji chytat víc než jsem chytal. Vary se mi poprvé ozvaly už v půlce ledna. Pak to byla celkem kovbojka, protože se řešilo více týmů a ta jednání byla složitější. Ale nakonec to dopadlo a já jsem rád, že jsem tady.

Ve hře bylo tedy více možností. Proč nakonec zvítězila karlovarská nabídka?
Když to řeknu blbě, nebylo to jenom o mně. Tím, že jsem byl vázán platnou smlouvou v Pardubicích, šlo hlavně o dohodu majitelů. Ale Vary se ozvaly první, měly zájem dlouho a jsem moc rád, že to nakonec dopadlo. Z dosavadních pohovorů s trenéry a lidmi okolo tu cítím důvěru a to je pro mě důležité.

Říkal jste, že Vary měly zájem dlouho. Vy byste tady měl i dlouho působit, smlouvu máte na tři roky. Jste spokojen i v tomto směru?
Určitě, beru to jako takovou jistotu. Ať chcete nebo ne, pro nás je to zaměstnání. Může se stát samozřejmě cokoliv, ale já věřím, že se nic nestane a nebude bránit tomu, abych tady ty tři roky zůstal.

Když se ještě vrátíme k té minulé sezóně, jak byste ji zhodnotil? Měli jste velké ambice, nakonec máte bronz. Berete medaili jako úspěch?
Já to beru hrozně s pokorou. Protože jakákoliv medaile je úspěch. Ale víme, jaké jsme měli ambice a to finále jsme prostě chtěli urvat, což se bohužel nepovedlo.

Přicházíte do Varů z klubu, který měl ty nejvyšší ambice. Jaký cíl budete mít tady? Ten osobní je asi chytat co nejvíce?
Jednoznačně, proto jsem tady přišel. O cílech jsme se samozřejmě bavili. Jsou zde noví, velice ambiciózní, majitelé. Nebudeme tu asi vyhlašovat hesla, že jdeme hrát o titul. Ale myslím si, že to rok co rok budeme chtít posouvat a zvedat. A rozhodně není tajemstvím, že čtvrtfinále bude v příští sezóně náš cíl.

Sezóna vám skončila teprve nedávno. Jak jste strávil volný čas?
Zatím jsem tak nějak odpočíval a také si dal nějaké pivo (úsměv). Pak jsem sháněl tady ve Varech bydlení, což mi také zabralo nějaký čas. A od začátku května už běží letní příprava, takže trénuji a připravuji se na další ročník.

Z médií uniklo, že kupujete nové kolo. Už jste se díval na cyklostezky v okolí Karlových Varů?
Nedíval jsem se. Ale už Vondrc (Tomáš Vodráček) mi v Pardubicích říkal, ať se tady domluvím s trenérem gólmanů, že ten mě tady rád proveze, jelikož je to velký cyklo fajnšmekr.

Na dresu budete mít číslo 44. Prozradíte proč?
Moje číslo je 34, ale to tady mít nemůžu kvůli Vencovi (Václavu Skuhravému). Už loni v Pardubicích bylo zabrané, tak jsem ta čísla prohodil. Ale ta 43 se mi úplně nelíbila. Naopak 44 mi přijde fajn. Navíc jsem velký fanoušek Lewise Hamiltona, který to číslo má. Tak jsem prostě řekl, nový klub, nová kapitola, tak dáme nové číslo.

Máte oblíbenou černou, což je dominantní barva Energie. Už přemýšlíte nad sladěním výstroje?
Jo, mám rád černou barvu. Ale betony budu mít spíše do bílé. Černé jsem měl v Pardubicích, teď chci určitě bílé. Nebudou celé bílé, ale s černými doplňky.

Děkuji za rozhovor, ať se daří.