HC Energie Karlovy Vary

Další ofenzivní lídr pokračuje, v Energii prodloužil i Tomáš Mikúš

Důležitý podpis hlásí ofenziva karlovarské Energie. Na západě Čech prodlouží své angažmá o další jednu sezonu také slovenský útočník Tomáš Mikúš.

Šestadvacetiletý centr tak v Karlových Varech zahájí už třetí extraligový ročník. V tom posledním vylepšil svou bilanci v základní části a prožil tak doposud bodově nejpodařenější rok své extraligové kariéry, když zapsal 24 bodů v 51 utkáních. S bilancí +14 byl navíc vůbec nejlepším útočníkem týmu.

„Tomáš je takové moje děťátko, které si opečovávám. Když jsem trénoval ve Skalici, tak jsem si ho v 16 letech vytáhl z dorostu přímo do Áčka a cítím zadostiučinění, že jsem se v něm tenkrát nezmýlil. Vyzkoušel si KHL, zahrál si i ve Finsku. Jsem moc rád, že u nás bude působit i nadále a ještě víc mám radost z toho, že mu každým rokem forma stoupá a v mužstvu má čím dál významnější roli,“ uvedl na adresu odchovance skalického hokeje hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Tomáš Mikúš
útočník
Z 51
G 8
A 16
B 24

Setrvání v lázeňském městě bylo i pro slovenského reprezentanta prioritou číslo jedna. Spojení Tomáše Mikúše a karlovarské Energie tak nebránily žádné překážky. „Je tu super parta kluků a já jsem moc rád, že jsem v Karlových Varech dostal nabídku prodloužit smlouvu. Jednání byla korektní, takže jsme se rychle dohodli na mém dalším působení,“ uvedl k prodloužení stávajícího kontraktu útočník, který nastupuje s třiadvacítkou na zádech.

Mikúš je tak dalším z hráčů, kteří podepsali v Karlových Varech nové kontrakty. Už před časem se na nové spolupráci dohodli obránci Petr Šenkeřík a Martin Rohan, a dále také útočníci Otakar Šik, Petr Koblasa a naposledy Tomáš Vildumetz.