HC Energie Karlovy Vary

Další severská posila! Energii posílí útočník z Finska

Po úspěšném příchodu finského obránce Joony Huttuly angažuje vedení klubu dalšího hráče ze severu Evropy. Smlouvu do konce sezony 2023/24 podepsal v Karlových Varech finský útočník Mikko Juusola.

Čtyřiadvacetiletý forvard přichází z finské nejvyšší soutěže, kde dosud hájil barvy týmu Vaasa Sport. V aktuálně třináctém Liigy sice letos ve čtrnácti utkáních nebodoval, v uplynulých sezonách ale prokázal, že dokáže být produktivním hráčem.

O rok předtím totiž v náročné soutěži nastřádal v 46 utkáních solidních 19 bodů (11+8), bodově se mu dařilo i o patro níže ve finské Mestis. I to je jeden z důvodů, proč Juusola nově rozšíří karlovarské útočné řady.

„Nejsem spokojen s výkony i přístupem některých útočníků. Příchodem Mikka zároveň chceme zvýšit konkurenci v útočných řadách. Věříme, že pro náš tým bude platnou posilou,“ komentuje nejnovější příchod hlavní trenér Energie David Bruk.

Juusola se do nového působiště přesunul společně se svými spoluhráči již v úterý v noci, když za týmem dorazil na utkání do Třince a poté s ním už odcestoval na západ Čech.

Rodák z finského městečka Kuusamo, které znají především příznivci běžeckého lyžování, s týmem absolvoval středeční trénink i čtvrteční rozbruslení a neměl by chybět v sestavě Energie ve večerním duelu proti Olomouci. Nastoupit by měl ve třetím útoku společně s Dávidem Grígerem a Davidem Kofroněm.

Mikko Juusola (, útočník, 17.3.1998)

Rodák z finského Kuusama strávil mladší léta v mateřském klubu Paka, později prošel mládežnickými výběry slavnějšího Karpatu Oulu či Kalpy Kuopio, za které již v 19 letech debutoval v nejvyšší finské soutěži.

Juusola neušel ani očím trenérům finských mládežnických reprezentací, starty zapsal za výběry do 16 i 20 let.

Výrazněji se mezi dospělými začal prosazovat v Mestis lize, druhé nejvyšší soutěži ve Finsku. V sezoně 2018-19 za IPK posbíral 19 bodů ve 34 zápasech, o rok později bodoval pětadvacetkrát a v ročníku 2020-21 už sbíral v průměru bod na utkání.

Poslední vydařený ročník už odehrál ve zmíněné Saipě, letos sezonu rozjel v týmu Vaasa Sport, odkud se po rozvázání smlouvy přesunul do Karlových Varů.