HC Energie Karlovy Vary

Díky, trenére: Blanka Jiskrová postoupila mezi finálovou osmičku!

Výrazného úspěchu dosáhla v anketě Díky, trenére karlovarská zástupkyně Blanka Jiskrová, která se probojovala do finálové osmičky. Dlouholetá trenérka mládeže by se o celkové prvenství měla porvat na finálovém Dni trenérů mládeže, který by se měl uskutečnit 8. listopadu v Praze.

„Z postupu mám samozřejmě radost (úsměv). Dál už si ale myslím, že to není o ambicích vyhrát, ale hlavně si užít ten závěrečný den, dopřát dětem i jiný sportovní zážitek. Trenéři se potkají, stejně jako děti, poznají se napříč různými sporty. Myslím si, že to je ten hlavní přínos, vzájemně se obohatit, sejít se na jednom místě a užít si to,“ řekla sympatická trenérka krátce poté, co se dozvěděla, že letošní finále bude i s její účastí.

Do finálové osmičky kromě karlovarské trenérky postoupily ještě další čtyři ženy, společně s přerovským Vítem Černohousem je pak jedinou zástupkyní věnující se lednímu hokeji. Poprvé v šestileté historii ankety tak může celkové prvenství vybojovat trenérka-žena.

Jiskrová se do závěrečné finálové sestavy probojovala v konkurenci 300 mládežnických trenérů z celé České republiky. Postupem do závěrečného kola tak navázala na svou klubovou kolegyni Zuzanu Klejna Radostovou, která si finálový den zažila před čtyřmi lety a která Jiskrovou do letošního ročníku přihlásila.

„Neznám člověka, který by práci dělal tak obětavě a nezištně, jako ona,“ vysvětlovala důvody nominace Radostová. „Na plný úvazek je učitelkou prvňáčků, na další na zimáku připravuje děti od úplně nejmenších po dorostence. Do toho má tři vlastní syny a dva co vyvdala… Chápete, jak všechno stíhá?“

Dosavadní úspěch zkušené trenérky ocenil i Bronislav Píša, manažer mládeže HC Energie Karlovy Vary. „Blanka je výjimečný týmotvořič. Má schopnost děti i jejich rodiče přitahovat, nadchnout je pro věc. A to je pro náš klub nesmírně cenné,“ váží si přínosu Jiskrové.

Profil Blanky Jiskrové

Jiskrová patří ke stálicím trenérského štábu Energie. S trénováním dětí začala ještě na staré hale před čtrnácti lety, kdy jejímu synovi Štěpánovi, rovněž hráči Energie, byly dva roky. Ještě předtím ale pracovala pro taneční školu nebo měla fitness v Sokolově. V současnosti v klubu působí jako hlavní trenérka přípravkových kategorií, na starosti však má i suchou přípravu žáků či dorostenců.

Osudový dopis. Jiskrovou přivedla k trénování legendární rekordmanka

O projektu Díky, trenére

Sportovně-společenská akce Díky, trenére funguje již šestým rokem opět za podpory finanční skupiny ČSOB, Nadace ČEZ a komunikační skupiny Konektor. Za cíl si bere zviditelnit práci lidí, kteří přivádí děti ke sportování.

JAK BUDE SOUTĚŽ PROBÍHAT DÁL?

O měsíc později se pak uskuteční Den trenérů mládeže, tedy velkolepé finále celé akce - konkrétně 8. listopadu 2020 v Praze na Dni trenérů mládeže v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze. Trenéři během něho předvedou svá oblíbená cvičení, která mají za úkol zaujmout diváky a porotu. Důraz bude kladen na kvalitu tréninku a zapojení dětí. Ukázka každého trenéra bude trvat maximálně 8 minut.