HC Energie Karlovy Vary

Do Norimberku za hokejem i kulturou: Průvodce fanouška

V prvním zářijovém víkendu sehrají hokejisté Energie silně obsazený BMW Cup v německém Norimberku, kterého se dále zúčastní tamní Ice Tigers a rakouské celky z Linzu a Vídně. Snadná dopravní dostupnost dělá z dvoudenního turnaje ideální příležitost prodloužit si léto a kromě sportu vyrazit za další zábavou. Přinášíme praktické informace o možnostech dopravy, ubytování a vyžití v bavorském Norimberku.

Cesta do Norimberku

Vlakem

Na rozdíl od cesty ze západních Čech do Prahy, je vlakové spojení Karlových Varů a Norimberka rychlé a může směle konkurovat i osobní automobilové dopravě. Vystačíme si s jedním přestupem v Chebu, odkud několikrát denně vyjíždí spěšné vlaky operované Českými drahami a Deutsche Bahn. Pro příjezd před prvním utkáním Energie je vhodná např. tato kombinace spojů.

Přehled vlakových spojení Karlovy Vary -> Norimberk

Pro ty, kteří nechtějí být vystaveni ze stresu z relativně krátkého času na přestup, může být vhodnější zvolit pro cestu do Chebu jiné spojení.

Autobusem

Cestu autobusem z Karlových Varů lze doporučit spíše jen dobrodružnějším povahám, které chtějí výlet spojit s návštěvou Plzně. Nejrychlejší autobusové spojení je totiž zhruba dvakrát delší než cesta vlakem nebo autem.

Paradoxně rychlejší a pohodlnější je cesta pro příznivce Energie sídlící v Praze. Přímým spojem společnosti Flixbus je možné trasu zdolat pod 4 hodiny.

Autem

Nejrychlejším dopravním prostředkem zůstává pochopitelně automobil, konkrétně cesta přes dálnice D6 (Karlovy Vary - Cheb, A93 (Mitterteich - Kreuz Oberpfälzer Wald) a A6 (Kreuz Oberpfälzer Wald - Norimberk). Kromě neomezené rychlosti nás německé dálnice potěší i svou bezplatností, navzdory četným diskusím naši sousedé známky dosud nezavedli. Připlatíte si naopak za benzín a naftu, vyplatí se proto natankovat např. v sokolovském Tank ONO. Aréna se nachází ve veletržním areálu a zaparkujete zde snadno, některá místa však mohou být zpoplatněna.

Co navštívit?

Norimberk je druhé největší město spolkové země Bavorsko a s 518 tisíci obyvatel je zhruba o třetinu větší než Brno. Potěší jak zájemce o historii středověkou (hrad a malebné historické centrum), moderní (budovy nacistického architekta Alberta Speera, památník Norimberského procesu), tak i třeba milovníky zvířat (ZOO patří k největším v Evropě). Jednotlivé tipy k návštěvě si prohlédněte zde.

Zápasy a vstupné, BMW Cup 2022

sobota 3.9.
14:00 Steinbach Black Wings Linz - HC Energie Karlovy Vary
18:00 Nürnberg Ice Tigers - Vienna Capitals

neděle 4.9.
14:00 O třetí místo
18:00 Finále

Vstupenky se prodávají na jednotlivá utkání (od 11 € dle vybraného sektoru), ale pokud vás zajímají i zápasy soupeřů, můžete si pořídit balíčky na jednotlivé hrací dny (od 15,50 € dle vybraného sektoru) nebo celý turnaj (od 23 € dle vybraného sektoru). Vstupenky nakupujte online zde.

Zápasy se hrají v aréně ARENA NÜRNBERGER Versicherung s kapacitou 10 200 diváků. Nachází se ve veletržním areálu vedle fotbalového stadionu, ve městě hledejte ukazatele Messe/Stadion. Adresa: Kurt-Leucht-Weg 11, 90471 Nürnberg.

Ubytování

V době psaní tohoto článku se nejlevnější dvoulůžkový pokoj s přespáním ze soboty na neděli dal pořídit okolo 1500 Kč, jde především o lokality na periferiích daleko od centra i arény. A minout centrum by při pobytu v historickém Norimberku určitě byla škoda. Dobrou volbou může být v centru situovaný Melter Hotel s cenou 2864 Kč za dvoulůžko se snídaní. Aréna je odsud dostupná například pozemní dráhou (linka S2).

V lokalitě se nabízí také spousty možností ubytování přes Airbnb. Ceny se i zde pohybují od 1500 Kč / noc na periferii do 3500 Kč / noc v historickém centru.

Může se hodit

Související články