HC Energie Karlovy Vary

Dvoubodový Hladonik: Cítili jsme, že utkání zvládneme

Jeden gól dal, na další nahrál. Sobotní semifinále BMW Cupu Janu Hladonikovi vyšlo, stejně jako celému týmu. „ Času do startu sezony už není moc a my jsme rádi, že naše výkony mají stoupající tendenci a každým odehraným zápasem se blížíme tomu ideálu, jak bychom chtěli ligu začít,“ říká po výhře nad rakouským Lincem.

Honzo, jak se rodilo vítězství nad Lincem?
Bylo to docela těžké utkání. Ze začátku měl soupeř více ze hry, otočilo se to na konci první třetiny, kdy jsme převzali iniciativu. Cítili jsme, že utkání zvládneme, jen jsme museli dát branku.

Utkání bylo dlouho vyrovnané. Co ho nakonec zlomilo?
Bylo to o tom, kdo dá branku. Měli jsme přesilovky i šance, příležitosti na to byly. Když jsme dali na 2:1, tak si myslím, že už jsme si to pohlídali.

Pomohli jste si i gólem v přesilové hře…
Extraliga už se blíží, přesilovky budou hodně důležité. Je to pro nás plus do další práce a dodá nám to další sebevědomí.

Po delší době jste se potkali se zahraničním soupeřem. V čem byl rozdíl oproti českým týmům?
Nemyslím si, že to byl nějaký velký rozdíl. Když člověk hraje v Česku, tak protihráče zná, zhruba ví, co od koho může čekat.

Jak moc důležité je toto vítězství? Extraliga začíná už za chvíli, navíc jste hráli takřka v nejsilnější možné sestavě…
Určitě nám pomůže. Už si to celé pomalu sedá. Času do startu sezony už není moc a my jsme rádi, že naše výkony mají stoupající tendenci a každým odehraným zápasem se blížíme tomu ideálu, jak bychom chtěli ligu začít.

Je to sice jen přípravný turnaj, ale v neděli Vás čeká finále. Jak velká motivace to pro Vás je?
Pořád je to turnaj a přijeli jsme sem s tím, že ho chceme vyhrát. Budeme to chtít urvat a zvednout pohár.

Je tu dost fanoušků z Karlových Varů, ale i z Německa, kteří Energii fandí. Jak jste si užili jejich přítomnost?
Bylo to super. Chtěli bychom jim moc poděkovat, že přijeli. Není to sice úplně daleko, ale je víkend, venku je pěkně, o to víc si vážíme toho, že se rozhodli strávit víkend s námi a přijeli nás povzbudit.

Související články